Patrick Thoresen har egentlig gjort alt riktig i hockeykarrieren. Det skyldes en enorm selvtillit og et hode så sterkt som granitt. Han viker ikke en tomme verken på isen eller når viktige avgjørelser skal tas.

Se videointervju med Fredrik Söderström i toppen av artikkelen! 

I tillegg til en beinhard personlighet kommer han fra et solid hjem med pappa Petter Thoresen og mamma Heidi. En kombinasjon som må ha vært helt perfekt. Petter har alltid stått for den beinharde skolen, mens Heidi mikset det hele med en akkurat passe porsjon sunn fornuft.

Det måtte bare gi resultater.

Dro over dammen

Patrick staket tidlig ut kursen. Og stakk som 17-åring over dammen til juniorligaen i Canada, framfor å fortsette en allerede svært lovende karriere på Storhamars A-lag.

Det var et strålende valg. I Canada ble han herdet, men da det var for tidlig å ta steget til NHL, valgte han Sverige.

Igjen et kolossalt godt valg.

I Djurgården ble Patrick superstjerne. Så stor at steget til NHL ble naturlig.

Han fikk sjansen både i Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers. Det gikk ikke bare på skinner der, for det ble noen turer ned til farmerlagene, men der andre knekker og reiser hjem, var det ikke aktuelt å gjøre noe annet enn å bite tenna sammen for Hamar-gutten.

Stjerne i Russland

Patrick Thoresen har alltid vært en fighter. Den eneste lille svakheten han har hatt, er kanskje at tempoet hans ikke var like høyt som hos de aller, aller største stjernene. Det er trolig bare det som har hindret ham fra å ta steget helt opp på den aller høyeste stjernehimmelen.

Likevel ble han en av de aller største stjernene i KHL i Russland. Og han ble årets spiller i Sverige – stemt fram av spillerne selv.

Og pengene han har tjent, har sikret hele familien i flere generasjoner.

Patrick Thoresen kan trygt se seg tilbake og være stolt av alt han har gjort og de valgene han har tatt.

Han kommer rett og slett hjem til Hamar som en konge på skøyter. Og det er deilig for fansen å vite at nå skal Patrick Thoresen igjen regjere i CC Amfi.

Fortsatt på toppnivå

Det beste av alt, er at det er ingen stjerne på hell som kommer hjem.

Seinest i VM så vi hvordan han fortsatt herjet med de beste. Patrick Thoresen var Norges beste spiller i VM, og i flere av kampene dominerte han stort mot de beste lagene.

Han var så god i VM, at han kunne spilt på hvilket som helst lag der.

Utfordrer Stavanger

Da er det ikke rart fansen nå drømmer om mirakler på isen igjen.

Etter en skuffende sesong som stoppet i kvartfinalen, var dette akkurat det klubben trengte. Patrick Thoresen kommer til å fylle hallen. Det må ingen lure på. Og så får vi håpe at hele laget hever seg med 33-åringen som den ny hærføreren. Og ikke minst at han blir hele sesongen.

I det hele tatt skjer det mye spennende rundt klubben på Hamar vest nå.

Og Storhamar har uansett sendt et tydelig signal til hele Hockey-Norge.

Det skal bli kamp om bøtta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.