- Førsteperioden vår er bedrøvelig. Det var rett og slett ikke bra nok, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström.

Det tok HA-sporten 18 minutter å registrere lagets første store sjanse. 

Så sa treneren tydelig ifra i pausen. Slik kan ikke et mesterlag se ut.

Måtte heve stemmen

- Noen ganger kan jeg som trener klappe i hendene og være fornøyd med spillernes innsats. Andre ganger kan man be spillerne pakke sammen og finne seg noe annet å holde på med. Etter de første 20 minuttene så jeg meg nødt til å heve stemmen. Slik er det å være trener, sier Söderström.

Han var fornøyd med responsen fra spillerne.

- Så kommer etter hvert maskineriet i gang og det sender et signal. Vi viser kvalitetene som gjør at vi ligger der vi ligger på tabellen, sier han.

Storhamar vant begge de to siste periodene 3-0, slik at seiersmarginen til slutt endte på solide fire scoringer.

Treneren mener laget begynner å merke det tette kampprogrammet nå.

- Vi har en bred stall, men i dag har vi ikke med veldig mange spillere. Jeg ser en del trøtte bein etter hvert, sier han.

festsifre til slutt

Lars Erik Hesbråten, som har blitt omskolert til back på fast basis, var mest opptatt av den dårlige førsteperioden. 

- De første 20 minuttene gjør vi ingenting som vi skal. Vi gir bort masse pucken og slipper de enkelt gjennom midtsonen, sier Hesbråten, og forteller om Söderströms pauseprat.

- Han var veldig tydelig og sa det han mente, men uten å "bælje". Vi visste at vi hadde vært dårlige og tilsnakket var slikt sett fortjent. Etter pausen steppet vi opp og ble bedre, sier han.

M/S-DOBBEL

Etter noen jevne åpningsminutter var det det grønne hjemmelaget som fikk uttelling først.

Fire minutter og 45 sekunder tok det før Mathias Trygg grep muligheten på en overgang. Alene med Robert Hestmann i Storhamar-buret scoret han på sin egen retur og sendte Manglerud Star i ledelsen.

Noen minutter senere gikk pucken mellom beina til Hestmann og stoppet opp rett foran det åpne målet. Der nådde Peter Lindblad fram først og pirket inn en 2-0-ledelse for M/S.

Storhamar slet med å produsere sjanser og var over hodet ikke på hugget. Deres første store mulighet kom etter 18.30 minutter da Kodie Curran tok saken i egne hende og passerte et par motspillere, uten å overliste keeper Wik.

Marinaccio og Nicholls

27.30 inn i kampen satt reduseringen for Storhamar etter nesten to minutters i overtall fem mot tre. Mikael Zettergren blir spilt fri på åpent mål fra Hampus Gustafsson, og legger pucken enkelt i mål. 

Storhamar hadde lagt den svake førsteperioden bak seg og fortsatte å kjøre på etter reduseringen. Med seks minutter igjen av den andre perioden var snuoperasjonen et faktum etter to kjappe scoringer.

Først ved Phil Marinaccio, som dro seg forbi en MS-back og pirket pucken i mål. Få minutter senere spilte Eirik Skadsdammen fri Josh Nicholls som ikke gjorde noen feil alene med keeper. 3-2 til Storhamar og Nicholls sjuende mål på fire kamper.

De gule og blå dominerte ut perioden og kunne scoret flere ganger før pausesignalet gikk for andre gang. Etter 40 minutter sto det likevel 3-2.

Larrivée-kunst

I et overtallsspill kombinerte Storhamar flott og hurtig på få touch. Til slutt endte pucken opp hos Mikael Zettergren som satt sitt andre for dagen. Dermed ledet Storhamar med to mål.

Gjestene hadde full kontroll nå, men var sultne på mer. I nok et overtall fikk Robin Dahlstrøm en retur rett på kølla som han brukte til å legge på til 5-2.

Christian Larrivée ville gjerne være med på scoringsshowet og bød på en perle med fem minutter igjen av tredje periode. Først brenner han en mulighet alene med keeper, før han vinner pucken tilbake, passerer noen mann, og legger pucken med backhand forbi Wik i MS-målet. Klassemål av Storhamars nummer 23 sørget for 6-2.

- Et ekte klassemål. Tar man ikke første muligheten så får man skaffe seg en sjanse til, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström.

Dermed sikret de gule og blå tre nye poeng i jakten på seriegullet.

Storhamars lag:

1. rekke: Kodie Curran, Lars Erik Hesbråten - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

2. rekke: Jimmy Andersson, Christian Bull - Hampus Gustafsson, Victor Svensson, Josh Nicholls.

3. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Håkon Engh - Steffen Thoresen, Mikael Zettergren, Phil Marinaccio.

4. rekke: Eirik Skadsdammen og Kjetil Martinsen.

Les også
SPORT HATV: Se video med Christian Larrivée her.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.