Kun 11 spillere har spilt over 500 kamper for Storhamar. Kongsvinger-gutten forteller at han har ventet lenge på å nå milepælen.

– Det kunne skjedd mye tidligere, men skader har hindret det. Nå er jeg endelig der. 500 kamper. Det er noen sesonger det, sier han.

Og det kunne vært flere. Etter debuten for Storhamar i 2003 spilte han to sesonger for moderklubben Kongsvinger i 1. divisjon. Det ble også to sesonger i Østfold hos Sparta og Stjernen.

– Jeg er fortsatt «ung og lovende», så det kan bli flere kamper, gliser 32-åringen.

De beste øyeblikkene

Hesbråten er inne i sin tiende sesong i Storhamar og har mange minner å plukke fra. Likevel er det tre øyeblikk som stikker seg ut for veteranen.

– NM-gull i 2008 var stort. Jeg scoret i den avgjørende semifinalen og fikk spille første finale med gullhjelm, forteller Hesbråten.

Storhamars eventyr i Champions Hockey League i fjor får plass nummer to på lista.

– Seire i Praha, Genève og Salzburg var fantastisk. Det skal mye til at vi får oppleve noe slikt igjen, sier han.

På tredjeplass har han plassert Storhamars snuoperasjon midtveis i 2014/2015-sesongen.

– At vi gikk fra å ligge med brukket nakke til å bli den største hockeybyen i Norge er helt rått. Det er ingen andre byer som er i nærheten av det vi har på Hamar om dagen, sier Hesbråten.

Humør og innsats

Storhamars assistenttrener Pål Johnsen har spilt mange sesonger med Hesbråten. Han er full av lovord om den defensive løperen.

– Hes bidrar med humør og innsats i gruppa. Han er utrolig lojal og dekker flest skudd på laget, sier han.

– Det er det samme om du ber ham spille center, ving eller back. Han gjør jobben sin uten å klage. Han er gull verdt, fastslår Johnsen.

Storhamar slo Stavanger hele 5–1 forrige gang lagene møttes i DNB Arena. Etter det har de gule og blå også slått siddisene etter straffer på hjemmeis. Tirsdag vil de gjenta bedriften.

– De har tapt tre av sine siste fire hjemme. Jeg er usikker på hvordan det slår ut for oss. De kommer garantert til å være fokuserte og forsøke å slå tilbake mot oss, sier Hesbråten.

Han får støtte av Pål Johnsen.

– Det blir en tøff oppgave, og en herlig utfordring. Du må være skjerpa for å ta poeng i Stavanger. Jeg elsker oppgjørene mellom lagene. De siste årene har vi tatt noen seire der også, og det er deilig, sier Johnsen.

– En seier i Stavanger vil gjøre kamp nummer 500 enda mer spesiell for meg. Det hadde vært et perfekt jubileum, avslutter Hesbråten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00