– Patrick vet hva som kreves og har plantet en idé og en energi i spillerne. Nå må vi ledere forvalte videre det han har knuffet inn i gruppa, sier Fredrik Söderström.

– Han har skapt en vinnerkultur gjennom dette halvåret. Nå skal jeg gjøre alt jeg kan for å bære videre det han har satt i gang, sier klubbens nye kaptein, Kodie Curran.

– Mye dulling

Thoresen gikk inn i klubben før sesongen med visshet om at han hadde mye å lære bort.

Og gjennom etter et halvt år hvor han har akslet den gule og blå drakten, merker han stor forskjell på gruppa.

– Det har vært viktig å stille krav. Det har vært litt for mange som har «dallet» litt med hverandre, for det er viktig å kunne si ifra til hverandre. Dersom kameraten din ikke gjør jobben utenfor isen, er det viktig å kunne si ifra. Det er mange yngre som har imponert meg utenfor isen, og jeg synes det er blitt bedre i løpet av høsten, sier han.

Söderström har merket den samme endringen som Thoresen snakker om.

– Patrick er så dedikert at han nesten blir ondsinnet i positiv forstand. Han har vært så kravstor at noen nok synes det har vært vanskelig. Men nå vinner vi hockeykamper, og man ser at det lønner seg.

Midler til erstatning

Neste uke går ferden videre til et nytt utenlandseventyr med SKA St. Petersburg i KHL.

Han forlater et Storhamar-lag som leder serien, og som har vunnet de sju siste kampene.

– Jeg tror Storhamar vil ta både serie- og NM-gull. Klubben har allerede kommet i gang med å hente erstattere, sier Thoresen.

I klausulen som gjorde det mulig for Thoresen å gå til SKA, er det avtalt at hans nye klubb betaler tilbake all lønn 34-åringen har fått utbetalt til nå i Storhamar.

Leder for sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, forteller at det gir friere tøyler i jakten på forsterkninger.

– Vi har allerede hentet Josh Nicholls som erstatter for Patrick. Selv om Patrick ikke var en veldig dyr spiller for oss, gjør disse midlene det enklere å hente gode spillere til laget. Det er noe vi jobber med.

Klubben jobber for å få på plass en avtale med Mikael Dokken og leter etter backer parallelt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00