39-åringen fra Leksand har trent Oskarshamn i seks sesonger, men nå nylig gikk han ut av den kontrakten etter at han sa han ønsket nye utfordringer.

Og da en bil med klubblogoen til Oskarshamn ble observert i Hamar, ble to pluss to fortsatt fire.

– Det stemmer bra det. Jeg har vært i Hamar og snakket med Storhamar. Det var en bra samtale, sier Söderström til HA-sporten.

Trigges av Storhamar

Han forteller at han fikk et godt inntrykk av klubben etter møtet med styreleder Njål Berge og sportssjef Sjur Rakstad-Larsen.

– Det ble en bra fredag, tross alt det forferdelige i Sverige, sier Söderström og sikter til terrorangrepet i Stockholm.

Han forteller videre at både han og Storhamar har flere alternativer, men at dette var en god førstesamtale. Han mener Storhamar-jobben er interessant fordi laget har potensial, og han trigges av den store interessen rundt klubben.

– Det er noe som tiltrekker meg. Det er en spennende jobb. Det vil være spennende å se om jeg kan gjøre Storhamar enda bedre.

– Hvordan vil du gjøre det hvis du får jobben? Hva slags hockey liker du å spille?

– Jeg spiller for å vinne uansett. Det må være en offensiv hockey, men det må bygge på de kvalitetene som er i laget. Samtidig må man utvikle de spillerne man har også, sier svensken.

Flere navn

Hvis han sa det samme på intervjuet med Storhamar-ledelsen, må det ha vært som musikk i ørene deres. Det er akkurat en slik trener de er ute etter.

Storhamar bekreftet også fredag kveld at Söderström er en aktuell kandidat.

– Jeg kan bekrefte at jeg har hatt en samtale med Fredrik Söderström. Han er en av de seks kandidatene som vi gjør research på, sier lederen i Storhamars sportsutvalg, Sjur Rakstad-Larsen til HA-sporten.

I tillegg vet vi at Kenneth Larsen er på den samme lista. Det skal også dansk-amerikaneren Todd Bjorkstrand være. Sistnevnte har bodd, spilt på og trent lag i Herning i en årrekke.

Hva med Smirnov?

Samtidig er Aleksander Smirnov folkets favoritt. Det viste den uhøytidelige avstemmingen på h-a.no. Og Storhamar avviser at de har lukket døra for Sasja som har fått en enorm status i byen etter heroiske finaletap og semifinaletap mot Stavanger i 2015 og 2016.

– Hva tenker dere om Aleksander Smirnov nå, Rakstad-Larsen?

– De seks på den omtalte lista er som nevnt kandidater som vi skal gjøre research på. Smirnov kjenner vi godt fra før, og han er aktuell hvis han ikke skal fortsette i Russland, sier Storhamars sportssjef.

HER kan du lese hva Smirnov selv sa til HA nylig.

Smirnov har en ettårskontrakt i KHL-klubben AK Bars. Den går ut 31. april. AK Bars ble nummer tre i serien og røk ut i semifinalen i KHL-sluttspillet. Etter det HA-sporten erfarer, er det aktuelt for ham å fortsette i AK Bars.

Nærmer seg Thoresen

Nesten samtidig som Storhamar hadde møte med Fredrik Sjöström fredag, var Steffen Thoresen i Hamar for å sjekke mulige jobber som gjør at han og familien vender hjem til Hamar.

Etter det HA-sporten forstår begynner Storhamar å nærme seg en løsning her.

– Steffen har fått et tilbud, og vi håper selvfølgelig at han kommer til Storhamar, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Og til slutt venter alle på om Patrick Thoresen også blir å finne i Storhamar-drakta neste sesong.

Det blir ganske sikkert ikke avklart på denne siden av påskehøytiden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00