Åpningsminuttene bar preg av et skyhøyt tempo. Etter få minutter fikk Martin Blakseth Huse muligheten til å sende Storhamar i føringen etter pasning fra Joakim Jensen, dog uten uttelling. Også Lillehammer var frempå ved et par anledninger.

Likevel haglet det ikke med store muligheter av den grunn. Men Lillehammer fikk første stikk. Med 1.26 igjen av den første perioden klinket Anders Grönlund pucken i vinkelen bak Oscar Östlund og sendte vertene i føringen.

Førsteperioden var meget tett og jevn, noe skuddstatistikken på 6-7 underbygger. Det var meget tett og jevnt, og trøkket fra tribunen bygde under kampen i rinken.

Andre periode

Etter en Lillehammer-utvisning presset Storhamar hardt på for utligning og kom seg til flere store muligheter, blant annet etter skudd fra Lars Løkken Østli.

Kveldens hittil største prestasjon sto Erik de la Rose for da han dro med seg pucken fra egen sone, forbi et par motspillere, og fintet keeper elegant. Utligningsmålet var dermed et faktum.

Storhamar trykket videre i de påfølgende minuttene etter scoringen og hadde overtaket. Joakim Jensen var nære da han klinket pucken i stanga.

Samme mann fikk muligheten igjen alene med keeper få minutter senere. Da sendte løperen keeperen til den ene siden og dro med seg pucken den andre, slik at målet sto åpent. Dermed fikk Jensen sitt mål nummer 250 i Storhamar-trøya.

Storhamar presset på for enda en scoring før andre pause, men Daniel Hermansson klarte ikke å sette pucken i mål alene mot keeper. Dermed sto det 2-1 til gultrøyene før siste pause.

Tredje periode

Det tok lang tid i tredjeperioden før Lillehammer klarte å etablere noe press for utligningsmålet, og kampen fortsatte å være jevn. Storhamar var på ingen måte ufarlige de heller, og kom til et par halvsjanser

Etter hvert fikk Lillehammer uttelling på en sjanse da David Morley satte 2-2. Kampbildet har snudd og det var hjemmelaget som var best mot slutten av kampen.

Lagene var like langt etter tre perioder og sudden death måtte til for å skille lagene.

Morley grep muligheten igjen da han fikk den etter 1.52 i forlengningen og sikret dermed Lillehammer seieren.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen sa følgende etter kampen.

- Jeg synes dette var et litt unødvendig poengtap. Vi skal avgjøre kampen tidligere. Det er en jevn kamp, men jeg synes vi vinner statistikken for store målsjanser, forteller Storhamar-treneren.

- Vi kunne avgjort kampen ti minutter ut i tredje periode, men etter det blir det litt passivt. I 3 mot 3 sjanser vi kanskje litt for hardt fremover, og får en unødvendig baklengs.

Storhamars rekker:

Oscar Östlund

1. femmer: Erik de la Rose, Joonas Rönnberg - Joakim Jensen, Martin Blakseth Huse, Mikael Zettergren

2. femmer: Lars Løøken Østli, Mikkel Søgaard - Daniel Hermansson, Joey Tenute, Hampus Gustafsson

3. femmer: Simen Løvhaug Hansen, Patrik Bäarnhielm - Martin Gran, Alexander Reichenberg, Martin Rønnild

4. rekke: Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Eirik Skadsdammen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.