Jacob Berglund leverte 72 målpoeng på 53 kamper i sveitsiske Red Ice denne sesongen.

Og Malmö-gutten forteller at han fortsatt følger nøye med på gamleklubben. Nå har han vært på besøk i Hamar, og han har fått med seg at Sjur Robert Nilsen gir seg som Storhamar-trener, og at jakten på ny trener er i full gang.

Nå ber han sportsutvalget bruke tid på å finne rett trener.

– De har 14 spillere på kontrakt, så stammen er der. Og de har en god stamme, men de må finne en trener som passer inn i den gruppen de har, ikke omvendt. Og Sasja kjenner spillerne, sier svensken til HA-sporten.

Vil ha Smirnov

Svensken er ikke i tvil om hvilken trener han hadde ansatt: Aleksander Smirnov.

– Jeg synes at Sasja bør få muligheten – hvis han vil trene her. Han er en av de absolutt beste trenerne jeg har hatt, og jeg vil gjerne ha Sasja som trener igjen.

Han mener at russerens stil er krevende, men gir resultater.

– Det er ikke sikkert alle i spillergruppen liker ham, men sånn er det med alle trenere, forteller Berglund, som gjorde 108 poeng på 82 kamper under russerens ledelse.

trener i Hamar

Berglunds sesong i sveitsiske Red Ice tok slutt etter kun fem kamper i sluttspillet.

Nå trener han sammen med bestekompis Hampus Gustafsson.

– Jeg er i Hamar for å hilse på kjæresten min og kameratene jeg fikk da jeg spilte her. Vi har leilighet i Malmö, men den er utleid til april. Vi drar tilbake til Malmö når den er klar, forteller han.

fete tilbud

25-åringens gode spill har gjort ham til en ettertraktet spiller i nabolandene til Sveits.

– Jeg ønsker ikke å fortsette i den ligaen jeg har spilt i. Jeg og agenten min ser etter en ny klubb, og forhåpentligvis blir det en toppliga i Mellom-Europa, sier Berglund, som har fått mange tilbud.

– Jeg har tilbud fra toppseriene i Tsjekkia, Sveits, Tyskland og Østerrike, forteller Berglund.

Han forteller at han og laget hans opplevde en berg-og-dalbane-sesong.

– Jeg føler at jeg hadde en bra sesong. Laget var, som Storhamar, litt opp og ned. Vi ble nummer tre i serien, men vi floppet i sluttspillet da vi røk mot lag nummer seks på tabellen. Det var en morsom sesong. De beste lagene der var på nivå med Stavanger, mens det var noen skikkelig dårlige lag i bunnen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.