Da Eirik Johansen flyttet hjem fra Oslo, var han interessert i å starte et lag for kompiser og andre eks-hockeyspillere som hadde satt utstyret på loftet.

Han startet Storhamar 2 på egen hånd, og etter hvert fikk han med seg flere lagledere, materialforvaltere og en sterk trener.

I dag spiller laget sin første offisielle kamp, og Johansen er spent før kveldens kamp.

– Det var over 300 tilskuere som så på oss da vi møtte Grüner 2 i en treningskamp Så vi håper på mye folk, sier Johansen.

1.000 tilskuere

Det er ikke gratis å drifte et lag i 2. divisjon, der borteturer til Haugesund, Stavanger og Trondheim står på menyen, men Storhamar 2-gutta har finansiert mye av driften ved hjelp av sesongkort.

400 kroner var prisen for kortet, og i skrivende stund har de solgt rundt 300 stykker.

– Salget har vært over all forventning, men vi merket tidlig at det er stor interesse for det vi driver med, og det er utrolig moro å se, sier Johansen, som håper på mange folk i CC Amfi lørdag.

– Vi har snakket litt om hvor mange vi tror og håper på, og det hadde jeg vært veldig kult med 1.000 tilskuere – selv om det er et litt hårete mål, sier han.

fornøyd med stallen

Trener Børre Østvang føler at laget er i rute, og han gleder seg til å fatt på en ny sesong.

– Det er alltid spennende å spille i serieåpningen. Vi har vært på is i to måneder, så vi kan ikke skylde på at vi ikke er godt nok forberedt, sier han.

Østvang har stort sett trent de eldste juniorlagene til Storhamar, og han vet derfor ikke så mye om hva som står på motsatt banehalvdel i kveld.

– Jeg kjenner ikke så godt til laget, men jeg vet at de har fylt utenlandskvoten sin med sju spillere, og jeg forventer at det blir en tøff kamp.

Han rår over flere spillere med lang fartsid på Storhamars A-lag.

– Trygve Hillestad blir en viktig leder for oss, og han har mye erfaring fra eliteserien, sier han.

Han er også spent på backparet med Carl Oscar Bøe Andersen og Jon-Hroar Nordstrøm.

– De er vel verdens eldste backpar, og det blir spennende å se hvordan de gjør det, sier han.

Slik trente laget torsdag:

1. rekke: COBA, John-Hroar Nordstrøm–Eirik Johansen, Ørjan Mikkelsen, Simen Sveen.

2. rekke: Anders Vold, Tom Erik Ryen–Simen Blystad, Trygve Hillestad, Marius Moshølen.

3. rekke: Espen Kristiansen, Robert Midtlund–Fredrik Arnesen, David Langseth Roger Nafstad, Ørjan Petterson.

4. rekke: Ørjan Petterson, Dima Smirnov, Kristian Strandlie.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.