Høsten 2017 opplevde norsk hockey en av sine tøffeste perioder, hva angår stygge taklinger, farlig spill, lange karantener – og dommere som ble overprøvd av disiplinærutvalget.

Det hele kulminerte i et møte, der klubbene (minus Storhamar), forbundet og dommerne ble enige om veien videre.

Og siden den gang har situasjonene gått drastisk ned.

Happy

Dommersjef Geir Thomas Olsen er fornøyd med utviklingen i eliteserien.

– Alle var enige om at vi ikke kunne fortsette der vi var. Og det er ingenting som er bedre enn å se at det har funket, sier Olsen til HA-sporten.

Han mener det er sunt med uenighet, men at det gikk for langt.

– Noen diskusjoner vil det alltid være, og det er helt greit. Men det var ikke det vi hadde. Vi ønsker at det skal være spillet som er i fokus, at det blir skåret fine mål, sier han.

På spørsmål om det er spillerne som er blitt mer disiplinerte, eller om det er dommerne som har lært seg å lese spillernes signaler bedre, svarer han følgende:

– Det er nok en miks av tingene. Men det er alltid spillerne som må gå foran, sier han.

tilfeldigheter

TV 2-ekspert, Bjørn Erevik, er glad for den positive utviklingen.

– Jeg tror det er litt tilfeldig at det ble så mye på en gang, for alt skjedde i løpet av et kvarter. Og så er det nok også litt tilfeldig at det ikke har vært mer i etterkant. Men det har hjulpet, sier han.

Han tror åpenheten rundt suspensjonene har vært en viktig grunn til å få bort stygge taklinger og farlig spill.

– Det at forklaringene har blitt lagt ut på nett, har gjort at det er blitt enklere å forstå grunnene til at dommene er blitt som de er blitt, sier han.

Han legger til:

– Som spiller ønsker du ikke å havne i et negativt søkelys. Det var en karantene, der det ble lagt til grunn at spilleren var dømt for tilsvarende tidligere, sier han.

TV 2-eksperten er likevel glad for at spillerne har kommet seg videre, uten at det har gått utover spillets sjarm.

– Det er viktig at den fysiske biten fortsatt er sentral, for det skal ikke bli slutt på taklinger. Men det var en situasjon vi ikke ønsket, som er blitt bedre, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.