Da Linus Johansson forlot Storhamar etter 2014/15-sesongen, falt valget på Mora IK – som spiller på nivå to i Sverige.

Der var Storhamar-nykommer Daniel Hermansson kaptein, og Johansson takker sin gamle leder for at han hjalp ham videre til spill i SHL og Djurgården.

veldig seriøs

Johansson forteller at Storhamar får en skikkelig proff i Hermansson.

– Han er seriøs i garderoben, han er tidlig i hallen, og han er en fantastisk person – som hjelper alle som er rundt ham, sier Johansson og legger til:

– Daniel har et tungt skudd, og han jobber hardt i hver eneste duell. Han var deilig å spille med i fjor, og jeg kan takke ham for mye av fjoråret, sier Johansson.

Hermansson kjenner seg igjen i beskrivelsen fra Johansson, og han gleder seg til å spille kamper igjen.

– Det ordnet seg ikke helt med kontrakten, men jeg har hele tiden trent og holdt meg i form. Jeg føler meg klar, og jeg gleder meg til å komme til Storhamar, sier spilleren som ikke ble enig med Mora om forlengelse av kontrakten.

fysisk og sterk back

Andreas Røykås Marthinsen veier 93 kilo og er 1.88 på strømpelesten. Johansson spår en god hockeyframtid for 19-åringen som opprinnelig stammer fra Lørenskog.

– Han var med oss i starten her i Djurgården, og han gjorde et godt inntrykk. Han er tøff og hard å møte, og jeg tror han kan tilføre Storhamar ganske mye fysikk, sier Johansson om spilleren som fikk sin landslagsdebut i august.

– Det er knallhard konkurranse om plassene på landslaget, og målet mitt er å spille der, sier han.

NILSEN POSITIV

Sjur Robert Nilsen, som onsdag snakket om lagets tynne backbesetning til HA-sporten, er glad for å ha på plass de to nykommerne.

– Andreas er en veldig spennende spiller. Han er fysisk, ganske stor, og vi trenger en spillertype som ham. Andreas var med oss på landslaget i høst, og jeg kan si at han gjort et bra inntrykk.

– Jeg har fått med meg at klubben har gjort det bra de siste årene, og jeg gleder meg til å spille for Storhamar, sier han.

Røykås er på utlån i en måned, mens Hermansson er signert på en tomånederskontrakt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00