Lillehammer - Storhamar 2-3: 

Storhamar lå under mot Lillehammer, men snudde og vant 3-2. Victor Svensson satte inn 2-3 etter lekkert forarbeid av Hampus Gustafsson med tre minutter og syv sekunder igjen på klokka.

Jubelen i bortesvingen var ellevill.

Analyse: Söderström var forberedt

- Fascinerende hockeymatch

Fredrik Söderström roser måten spillerne klarte å vippe kampen i Storhamars favør.

- Det er en av de mest fascinerende hockeymatchene jeg har opplevd, med rammen rundt. Det er sånne minner man skal ta med seg videre, og opplevelsen ble enda heftigere gjennom at vi vant kampen. Det er utrolig sterkt at vi tar de tre poengene her. Nok en gang tipper en jevn kamp til vår favør. Det kan ikke være tilfeldig, forteller Söderström.

Han mener de to første periodene ikke var på det nivået han hadde ønsket fra egne spillere, og han likte heller ikke måten de to baklengsmålene kom på, hvor Storhamar tapte dueller foran eget mål.

- Dette er en kamp som kunne bikke begge veier, Lillehammer forstyrrer oss, og de har mange gode spillere. Vi klarer å håndtere det, men det er ikke genuint hundre prosent innsats, og det kan være omstendighetene som er grunnen til det. 

Han er imidlertid ikke i tvil om at lørdagens opplevelse er den heftigste han har hatt som hockeytrener.

Det må være det. I helhet er det nok det. Heftig kveld! forteller Storhamar-treneren, som mener det må ha vært drøyt 5000 tilskuere fra Hamar til stede i Håkons hall.

HATV: Svensson: Imponert over fansen

Målløs første periode

Storhamar åpnet best, og allerede i det første byttet fikk de to kjempesjanser.

Først fikk Christian Larrivée spasere fritt inn i slottet og skyte upresset, men skuddet gikk utenfor mål. Sekunder senere var det Jimmy Andersson som fikk samme gode mulighet, men også han satte pucken utenfor. 

Lillehammer bet seg mer inn i kampen, og etter fem minutter fikk de et par kjempesjanser, uten at Oskar Östlund lot seg lure. 

Begge lag vasket frem flere brukbare målsjanser utover i perioden, og Storhamar kunne fort ha tatt ledelsen i overtallsspill mot slutten av perioden.

Både Dahlstrøm og Jensen fikk brukbare muligheter, men Bengtsberg reddet alle forsøkene. 

To raske scoringer

Lillehammer fikk tidlig muligheten i overtall i midtperioden, og de var fryktelig nære ved å ta ledelsen.

Først avsluttet Joey Benik godt, men Östlund reddet mesterlig. Sekunder senere var sisteskansen raskere enn sin egen skygge og forflyttet seg over på motsatt stolpe og reddet igjen. 

Men det tok ikke lang tid før Lillehammer fikk pucken i mål. 

Joakim Arnestad sto foran mål og styrte enkelt inn en pasning fra Morley. 

Men det tok ikke mange sekundene før gjestene slo tilbake. Joakim Jensen la først et skudd på Bengtsberg, som ga retur rett ut i slottet. Der dukket Robin Dahlstrøm opp, og satte pucken i åpen kasse. 1-1. 

Storhamar fikk etter hvert muligheten i overtall igjen, og det utnyttet de meget godt. 

Kodie Curran avfyrte et skudd fra blå, Joakim Jensen sto foran mål og styrte pucken inn bak Bengtsberg. Storhamar hadde snudd til 1-2. 

Lillehammer spiste seg inn i kampen igjen, og med åtte minutter igjen av midtperioden utliknet vertene.

Storhamar fikk en uheldig sprett i rundvantet, og Lillehammer snappet pucken. Friestad fant Arnestad foran mål, og satte pucken forbi Östlund. 2-2.

Tredjeperioden forløp lenge uten scoringer, men med Storhamar som det førende laget.

Gjestene produserte flere store sjanser utover i perioden, og med 3-08 igjen på klokka kom den forløsende scoringen.

Hampus Gustafsson snappet pucken og fant Victor Svensson på motsatt side. Svensken satte enkelt pucken i mål, og sørget for 2-3.  

Storhamars lag: 

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Kodie Curran, Jimmy Andersson - Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée, Joakim Jensen

2. rekke: Lars Løkken Østli, Christian Bull - Patrick Thoresen, Victor Svensson, Hampus Gustafsson

3. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Håkon Opheim Engh - Martin Rønnild, Mikael Zettergren, Steffen Thoresen

4. rekke: Jørgen Langdalen, Simen Andre Edvardsen - Eirik Skadsdammen, Kjetil Martinsen, Lars Erik Hesbråten

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.