– Helt sinnssyke.

Slik beskriver leder av Storhamar Supporterunion Anne-Line Syversen billettprisene som er satt for hockeykampen mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall 18. november.

For voksne koster de dyreste billettene 300, mens de billigste koster 250 kroner. For barn koster de billigste billettene 100, mens de dyreste koster 150.

Syversen forteller at hun har mottatt flere reaksjoner fra folk som nå velger å droppe kampen.

– Det er en del som antakeligvis ikke reiser på grunn av prisene. Det er greit at det er «showkamp», men det er i overkant dyrt når man vanligvis betaler 150–160 kroner for bortekamp, og nå skal man plutselig betale 300.

Forstår supporterne

Prosjektleder i «Hockey Classic», som kampen er døpt, Kjell Stenberg, forstår frustrasjonen til supporterlederen.

– Jeg skjønner det. Men jeg har reflektert over det, og jeg tror kanskje ikke de heller ser hva som må gjøres av grunninvesteringer for å få dette til, sier Stenberg.

Han forklarer at det er store kostnader knyttet opp å få rigget opp et så omfattende arrangement.

Tror på overskudd

For at Lillehammer skal kunne finansiere arrangementet, som vil foregå over tre dager, er klubben nødt til å ta høyere billettpriser, forklarer Stenberg.

– Men det er ikke noe vi i utgangspunktet ønsker, forteller prosjektlederen.

På spørsmål om hvor mye han tror klubben vil tjene på arrangementet, svarer Stenberg:

– For oss er det viktig å gå med overskudd. Vi håper vi kan havne på rundt en halv million i overskudd.

Prosjektlederen forteller at han synes det er trist dersom flere velger å ikke reise fra Hamar og til kampen dersom de synes billettprisen er for høy.

– Prisene er laget for at vi kan ha et forsvarlig arrangement, ikke for å være «sinnssyke» på inntekter, sier han.

Stenberg forteller at de har et godt samarbeid med samarbeidspartnerne til kampen, men at det likevel er en del kostnader knyttet til arrangementet som klubben selv må ta kostnaden på.

Supporterleder Syversen håper det likevel kommer mange fra Hamar til kampen.

– Det vil nok komme flest fra Hamar uansett. Det var mange som ventet på at billettsalget skulle åpne. Jeg tror det blir flest fra Hamar, sier hun.

Men per i dag ligger det ikke an til at Håkons Hall blir farget i gult og blått, på samme måte som Fjellhallen på Gjøvik ble under serieåpningen mot Vålerenga.

– Vi kan allerede nå si at det er et vesentlig antall Lillehammer- og lokalrelaterte folk som kommer, mer enn det som har vært vanlig i Kristins hall. Jeg tror det kommer til å se ut som en hjemmekamp for Lillehammer, smiler prosjektleder Stenberg, som forteller om godt billettsalg.

– Vi har solgt og reservert cirka 5300 billetter. Vi håper vi skal greie å få inn 8000 tilskuere, sier Stenberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00