Stavanger Oilers - Storhamar 1-4

- Vi var briljante og hadde full kontroll med spillet uten puck. Vi hadde en tung opplevelse her sist og Stavanger har våknet til i det siste. Men vi skaper sjanser nok til å score mange flere mål. Etter å ha gitt fra oss initiativet i andreperioden så viser vi stor styrke ved å vende til vår fordel og er gode i tredje periode, sier Fredrik Söderström.

Spent uten Patrick

Han legger heller ikke skjul på at han var spent på hvordan laget skulle respondere etter at Patrick Thoresen denne uken forlot Storhamar til fordel for KHL og SKA St. Petersburg.

- Dessuten viser vi sterk moral, sier treneren, og greier ut:

- Denne uken slapp vi en av tidenes norske hockeyspillere og mange var nok spente på hvordan vi skulle respondere uten Patrick. Hele laget står fram og er magnifikke i dag.

Lars Erik Hesbråten har blitt brukt som back de siste kampene. Söderström gir han en spesiell bemerkning.

- Hes burde være OL-aktuell snart, slik han spilte i dag.

Storhamar befestet sin posisjon som Norges suverent beste hockeylag torsdag kveld. Tre scoringer av Josh Nicholls og en god kollektiv innsats var med på å gjøre kvelden sur for Stavanger Oilers.

Larrivée-ros

Christian Larrivée var full av rosende ord om sin nye lagkamerat.

- Det er helt rått å se på. Fem scoringer på to kamper kunne vel ikke blitt gjort noe bedre, sier Storhamars nummer 23.

Han var glad for å kunne vende snuta mot Hamar igjen med tre poeng i sekken.

- Det vi opplever om dagen er så moro. Spesielt med Patrick ute så var det viktig for oss å vise at vi likevel er et veldig sterkt lag, sier han.

god start

Storhamar ledet 2-0 etter de første 20 minuttene i DNB Arena.

Og det er ikke veldig fortjent, for Storhamar styrte alt som skjedde i åpningsperioden. Martin Rønnild og Victor Svensson hadde hver sin kjempesjanse, men uten å få pucken over linja. 

Da Hamar-gutten Eirik Salsten var for uforsiktig i offensiv sone, sa Kodie Curran takk som byr, stjal pucken fra ham, holdt ham bak seg og kom alene med Henrik Holm. Backen la pucken elegant mellom beina til målvakten og inn.

På tampen av perioden fikk Storhamar spill overtall, og da var det kompisen Josh Nicholls som doblet ledelsen. Han fikk pucken på siden, så opp og skjøt et lurt skudd på innsiden av Holm og i mål. 

Storhamar vant skuddstatistikken 5-14. 

svak periode

Oilers var langt bedre i midtperioden, og de trykket på voldsomt.

Da Storhamar hadde misbrukt en sjelden mulighet i overtall, gikk Stavanger rett i fleisen på de gule. Nykommeren William Rapuzzi fant Spencer Humphries foran mål, og han banket inn reduseringen fra fem-seks meters hold. 

nicholls-show

Josh Nicholls scoret kampens fjerde mål da han kom alene med Henrik Holm og satte pucken under spakhansen til Fredrikstad-gutten.

Og som om det ikke var nok: Han scoret sitt tredje mål da han traff blink fra egen sone, med lite tid igjen på tavla.

Samtidig tapte Sparta mot Frisk Asker. Det betyr at Storhamar leder serien med sju poengs margin.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Kodie Curran, Simen Løvhaug Hansen - Kjetil Martinsen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Christian Bull - Hampus Gustafsson, Victor Svensson, Josh Nicholls.

3. rekke: Håkon Engh, Lars Erik Hesbråten - Martin Rønnild, Mikael Zettegren, Steffen Thoresen.

4. vingpar: Simen André Edvardsen, Eirik Skadsdammen. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.