Under den femte semifinalen mellom Storhamar og Frisk Asker ble det dramatikk i 4. periode.

I overtallsspill fikk Frisk Asker pucken inn bak Oskar Östlund, og hele Frisk Asker-laget var sikre på at de hadde sikret en sjette kamp hjemme i Askerhallen.

Etter å ha sett situasjonen på video, konkluderte imidlertid dommerne med at scoringen skulle annulleres på grunn av armbruk.

Frisk Asker varslet natt til lørdag på sine hjemmesider at de ville levere protest på avgjørelsen, og den ble sendt inn til forbundet lørdag morgen.

– Vi synes avgjørelsen er helt feil, og hvis dommerne skal bruke video så skal de kunne motbevise den avgjørelsen som er tatt på isen. Og med mindre de sitter på andre tv-bilder enn det vi har sett, så mener vi at avgjørelsen som sagt er helt feil – og ser på det som en skandale, sier Nicolay Sørensen, leder av sportskomiteen i Frisk Asker, til klubbens nettsider.

Lørdag formiddag forteller organisasjonssjef i Norges Ishockeyforbund, Kristoffer Holm, at saken vil bli behandlet raskt.

- Den blir behandlet i dag, og det jobbes med nå. Vi har dårlig tid, men vi må sørge for en god behandling av saken, sier Holm til HA-sporten i 13-tiden.

Han forteller videre at dersom protesten til Asker-laget tas til følge, vil det bli spilt kamp igjen søndag kveld.

- Dersom den blir tatt til følge, blir også Frisk da tilkjent seieren fredag kveld?

- Det blir neste ledd i behandlingen, eventuelt, svarer Holm.

Christian Bo Persson var en av hoveddommerne under fredagens semifinale. Til TV 2 forteller han lørdag morgen at dommerkvartetten står for avgjørelsen de tok i 4. periode. 

– Det er vel opp til dem om de vil legge inn protest. Vi har en regelbok og et regelverk å forvalte. Det er den vi går ut fra, sier hoveddommer Christian Persson til TV 2.

Sørensen i Frisk Asker fortsatte sin tirade mot dommerne og hockeyforbundet overfor TV 2 lørdag formiddag.

– Vi sender inn protesten, så får vi se. Jeg er ikke så veldig sikker på at vi får medhold med den gjengen som sitter der, sier Sørensen.

– Hva er bakgrunnen for at du sier det?

– Bakgrunnen for det er at de verner og beskytter hverandre. Erfaringsmessig tar de ikke mye hensyn til protestene som kommer, svarer en oppgitt Sørensen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.