Vi har til og med hørt det fra tidligere Storhamar-gutter som Eirik Salsten, Anders Braavold og Mats Larsen Mostue at Storhamar har vært enkle å spille mot og softe i duellene. Selv om det var en sannhet med visse modifikasjoner, ble det slik at ingen gruet seg veldig for å dra til Hamar. Det var ingen som fryktet at de kom til å få de verste smellene i rundvantet her.

Når karer som Patrick og Steffen Thoresen, Robin Dahlstrøm, Kodie Curran og Jimmy Andersson er klare for å stå opp, er utgangspunktet et helt annet.

Det er noen kilo muskler der som Storhamar ikke har hatt de siste årgangene.

Har lært

Jeg skal være forsiktig med å rosemale situasjonen totalt. Det har vært prøvd før med mindre hell. Både vi og Storhamar feilvurderte situasjonen før fjorårssesongen som endte i stor skuffelse ut ifra satsingen.

Heldigvis dro man mye lærdom ut av det som skjedde da.

Det er slutt på å tilby treårskontrakter til aldrende spillere som er på vei nedover i karrieren sin.

Klubben sjekker skadehistorikken på spillerne de henter nøyere.

Og ikke minst er Storhamar blitt flinkere til å se laget som helhet bedre, framfor å se på enkeltspilleres meritter.

Uten å si så mye mer om forrige sesong, var det ingen enkel jobb Sjur Robert Nilsen hadde, med det lagbygget som han fikk i fanget. Og med alle de skadene som kom i løpet av sesongen, ble det til slutt en umulig oppgave å føre laget til suksess i sluttspillet.

Når det er sagt, tror jeg Storhamar har kommet styrket ut på trenersiden med byttet fra Nilsen til Fredrik Söderström. Og laget i seg selv ser bedre ut. Og ikke minst så er det en mer fornuftig stall med riktige spillertyper som toppes med hjemkomsten til Patrick Thoresen.

Oilers blir tøffe

Storhamar har sett sterke ut i treningskampene. Med enda litt finpuss fra den nye trenerduoen, ligger alt til rette for en spennende og god sesong.

HA-sporten har sin rangering, men alle må være klar over at i løpet av en lang hockeysesong skjer det mye uforutsigbart. Det vil være meningsløst å garantere et seriegull eller sluttspillgull nå, men mulighetene er der.

Storhamar og Stavanger ser ut som de to sterkeste lagene. Og på sitt beste kan Storhamar velte Stavanger.

Men det er ikke mer enn en puck i beinet på Patrick Thoresen, så ser situasjonen litt dårligere ut.

Storhamar trenger også at Christian Larrivée holder seg skadefri og kommer opp på sitt gamle nivå. Da er disse to spillerne så gode at de alene kan vippe jevne toppkamper riktig vei.

Patrick Thoresen

For de hockeyinteresserte, og de idrettsinteresserte generelt, er det en liten gave vi får når Patrick Thoresen kommer hjem etter over 15 år som proffspiller i utlandet.

Det er ingen avdanket stjerne som kommer hjem. Det er en Patrick Thoresen som var blant de ti beste spillerne i VM i mai.

Det er altså topp internasjonal kvalitet som Storhamar krydrer med nå.

I tillegg til kvaliteten på isen, kan verdien av hjemkomsten hans for øvrig ikke måles. Den betyr selvsagt enormt mye i garderoben. Når Patrick tar ordet, og der får han utfolde seg av Fredrik Söderström som er klok nok til å utnytte kvalitetene hans, så hører de andre etter.

Det er ingen som sluntrer unna nå. Alle stiller opp for laget.

I tillegg betyr det selvsagt mye for interessen for laget. Den har det heller ikke skortet på de siste årene, men vi har kommet dit nå at det er laget sin tur til å levere. For supporterne har virkelig gitt jernet.

Muskelkraften som er tilført laget vil komme godt med på gråværsdagene. Da skal ikke Storhamar gå på blemmer mot MS – som de gjorde både hjemme og borte forrige sesong.

Den største forskjellen nå skal være at Storhamar tar en god del flere poeng mot lagene på nedre halvdel enn de gjorde under Sjur Robert Nilsen.

Dette er et lag med mye vinnermentalitet. Det har Stavanger også. Hold dere fast. Dette blir tøft.

Og vanvittig moro.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.