Storhamar - Vålerenga 5-0.

Victor Svensson ble hentet fra svenske Oskarshamn, der han hadde Fredrik Söderström som trener i fem sesonger. 27-åringen innrømmer at han visste veldig lite om Storhamar og norsk hockey da han signerte.

Torsdag var han nesten målløs.

– Det var veldig spesielt da vi kom ut på isen, og folk reiste seg på tribunen. I en treningskamp. Og det var over 3.000 av dem. Det er utrolig imponerende. Det å ha så mange tilskuere i ryggen gir en enorm ekstra energi, sier Svensson, og fortsetter:

Scoret på tennis

– Tilskuerne blir minst like viktige i litt tyngre perioder. Jeg håper folk fortsetter å komme i hallen, og etter det jeg har skjønt vil de det, smiler Storhamars Svensson.

Han skjønte etter hvert at hockeykulturen i Hamar er enorm.

– Hockey’n står sterkt her, og jeg håper vi klarer å gi dem noe å glede seg over denne sesongen. Vi skal i alle fall gi alt, sier svensken, som scoret et herlig mål i 5-0-seieren mot Vålerenga.

Steffen Thoresen flippet pucken over et par Vålerenga-køller, og Svensson slo pucken i mål på tennis: 5–0.

– Det var en herlig pasning fra Steffen, og jeg prøvde vel bare å treffe mål, men det gikk jo fint. Det er alltid moro å score, sier 27-åringen, som er kjent som en senter som også elsker å gjøre jobben defensivt.

– Jeg vil gjerne bidra begge veger, og jeg vil gjøre en god defensiv jobb. Det er viktig for meg.

Gnistrende 1. periode

Trener Fredrik Söderström vet hva han får av 27-åringen etter fem års samarbeid i allsvenske Oskarshamn.

– Victor er en av de klokeste spillerne jeg har trent. Han har full kontroll defensivt, og har en herlig driv på skøytene. I tillegg er han en vinnerskalle, sier Storhamar-treneren.

Söderström fikk se et gnistrende hjemmelag torsdag kveld. 1. perioden var imponerende sterk. Det var trøkk, tempo og bra presisjon på det meste. Christian Larrivée, Mikkel Søgaard og Kjetil Martinsen ordnet 3–0 til første pause.

– Det var mange som ville vise seg fram i dag. 5–0 er et sterkt resultat, selv om det er en treningskamp, sier Victor Svensson, som også likte at de holdt nullen i sesongens første kamp.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00