2.44 minutter ut i forlengningen falt avgjørelsen som ga norsk seier.

Det sto 2-2 etter full tid, og Norge gikk inn i forlengningen med én mann mer etter at Østerrikes Konstantin Komarek ble ilagt 1 x 20 minutter (matchstraff) pluss 1 x 5 minutter for et overfall på Alexander Reichenberg på tampen av 3. periode.

Det ble dramatisk i avslutningen av kampen. Først så Norge så ut til å ha avgjort det hele da de endelig lyktes i sitt femte overtallsspill med 4.44 minutter igjen å spille. Mathis Olimb fikk pucken i mål etter pasning fra bror Ken André Olimb. Alexander Bonsaksen ble også kreditert assist.

Dessverre holdt det ikke inn for Norge. 1.50 minutter senere fikk Robin Dahlstrøm to minutter for Norge, og bare 23 sekunder ut i den overtallsperioden utlignet Østerrike til 2-2 ved Thomas Hundertpfund.

16 sekunder etter det igjen kom den stygge taklingen som til slutt bidro til norsk overtall kampen ut. Det viste guttene til trener Petter Thoresen å utnytte.

Frispilt

Østerrike var først ute med scoring. Dominic Zweiger ble frispilt foran Norges førstemålvakt Lars Haugen etter 11.04, og Sveits-proffen vippet pucken over Färjestad-keeper Haugen.

Patrick Thoresen ble frispilt og fikk en god skuddmulighet fra kloss hold før det var spilt 30 sekunder av 2. periode, men mål ble det ikke. Det ble det heller ikke i Norges to overtallsspill i samme periode. Det ble for lite trafikk og trykk foran Østerrikes mål, og da endte perioden målløs.

Bedre ble det etter 7.25 spilte minutter i 3. periode. Da kom utligningen til 1-1 etter glimrende spill av veteranene Patrick Thoresen (33) og Anders Bastiansen (37). Thoresen sendte i vei en strålende pasning som Bastiansen fikk sendt over mållinjen.

Deretter kom 2-1-målet til Norge og reduseringen til 2-2, og resten er historie

Nye kamper

Daniel Sørvik og Mattias Nørstebø meldte forfall til firenasjonersturneringen i Innsbruck.

Danmark vant 7-4 over Sør-Korea i den andre kampen som ble spilt torsdag.

Norge møter Danmark fredag og Sør-Korea lørdag.

Etter turneringen i Østerrike skal Norge bare ha en samling til før den første kampen mot Sverige i OL spilles i Pyeongchang 15. februar.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.