Norge - OAR 1-6

Russerne scoret tre ganger de første 20 minuttene. Etter en forsiktig start fra begge lag, kom OAR (olympiske utøvere fra Russland) med tyngde og overtok helt.

– Russland kommer ut i et forrykende tempo og vi blir satt under press. De får en tidlig ledelse og det tungt å ta igjen, sa Patrick Thoresen til Eurosport.

– Det var mye som skulle stemme mot et heltent russisk lag for at vi skulle vunnet. Hadde vi fått færre utvisninger så kanskje, men det er en fase av spillet vi må være hvassere. Vi hadde alt å vinne og det var David mot Goliat. Det ble kanskje litt nerver hos dem da Bonsaksen scoret. De drepte jo det håpet med 4–1 og 5–1. De gjorde det de måtte, slo Thoresen fast.

Norges keeper Lars Haugen fikk trøbbel med kontaktlinsene tidlig i kampen. Like etter sto det 0-1 ved Mikhail Grigorenko. En av linjemennene sto for assist da han ble truffet av pucken rett før målet.

OAR-presset fortsatte resten av perioden og ordnet ytterligere to scoringer.

Alexander Bonsaksen er ikke kjent for å være særlig målfarlig. Men onsdag scoret for andre gang på under et OL-døgn. Han reddet Norge videre med 2-1-målet mot Slovenia tirsdag.

Mot OAR reduserte han til 1-3 fra nesten eksakt samme posisjon som mot slovenerne.

Men i løpet av fem minutter var Norges lille håp om et comeback vasket bort etter to nye OAR-mål. Begge kom mot keeper Henrik Haukeland. Han kom på isen fra start av andre periode.

Norge tapte fire av fem kamper i OL. Neste mål er VM i Danmark i mai. Der kan det være at Mats Zuccarello blir med. Han vil gi laget offensive finesser av toppklasse.

Fakta

OAR – Norge 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

3552 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (8.54) Mikhail Grigorenko (Ilja Kablukov, Ivan Telegin), 2-0 (13.25) Nikita Gusev, Sergej Mozjakin, Pavel Datsjuk), 3-0 (19.20) Vjatsjeslav Vojnov (Gusev), Kiril Kaprizov). Skudd: 19-2.

2. periode: 3-1 (27.21) Alexander Bonsaksen (Mathis Olimb, Ken André Olimb), 4-1 (28.35) Sergej Kalinin (Ilja Kovaltsjuk, Vojnov), 5-1 (33.06) Nikita Nesterov (Gusev, Datsjuk). Skudd: 8-7.

3. periode: 6-1 (53.15) Telegin (Grigorenko, Kablukov). Skudd: 5-7. Totalt: 32-14.

Dommere: Jan Hribik, Tsjekkia, Timothy Mayer, USA.

Utvisninger: OAR 5 x 2 min., Norge 5 x 2 min.

Norge:

Målvakter: Lars Haugen (Henrik Haukeland).

1.-rekke: Jonas Holøs, Mathias Nørstebø – Niklas Roest, Patrick Thoresen, Mats Rosseli Olsen.

2.-rekke: Alexander Bonsaksen, Daniel Sørvik – Ken André Olimb, Ludvig Hoff, Mathis Olimb.

3.-rekke: Stefan Espeland, Henrik Ødegaard – Alexander Reichenberg, Steffen Thoresen, Kristian Forsberg.

4.-rekke: Johannes Johannesen, Mathias Trettenes – Martin Røymark, Anders Bastiansen, Tommy Kristiansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.