- Dette er ikke dramatisk, sier daglig leder i Lørenskog Ishockey Elite, Mats Wibe-Lund til HA-sporten.

Fått garantier

I løpet av et par uker har klubben blitt begjært konkurs to ganger. Først av et agentbyrå som mente klubben skyldte om lag 75.000 kroner fra 2014. Senere har også Lørenskog Kemnerkontor begjært hockeyklubben konkurs.

- Med kemneren dreier det seg om skattekrav mellom årene 2014-2016. Totalt dreiet det seg om 2,7 millioner kroner, men vi har nedbetalt i bolker siden i sommer. Nå gjenstår 200.000 kroner, og klubbens eiere har garantert at det gjenstående beløpet blir betalt innen fristen, sier Wibe-Lund.

Wibe-Lund forteller at klubben har inngått forlik med agentbyrået. Et møte i tingretten var planlagt mandag, men utgår som følge av forliket. Kemnerkontoret og hockeyklubben møtes til rettsmøte 12. desember, men daglig leder forholder seg rolig så lenge eierne har gitt garantier for å dekke de 200.000 kronene som gjenstår.

Avkrefter nedleggelse

På sosiale medier har ryktene versert om at klubben vil gi beskjed om at de er konkurs mandag. Det avkrefter daglig leder.

- Det ligger ingen ting i de ryktene. Det har aldri vært et tema å legge ned driften eller gi opp, sier han.

- Kan du garantere at klubben overlever sesongen, rent økonomisk?

- Eierne har gitt meg garantier. De sier at dette greier vi. Som daglig leder forholder jeg meg til det de forteller meg, og jobber ut ifra det.

- Konkursvarsel er aldri noe vi ønsker, men samtidig legger vi ikke skjul på at vi har gjeld som må betales. Driften av klubben har ikke vært bra nok administrativt og mange dårlige beslutninger har ført til mye gjeld de senere år, sier Mats Wibe-Lund.

Storhamar har vunnet alle sine fire kamper mot Lørenskog denne sesongen. Vanlig prosedyre ved konkurs er at alle lagets kamper annulleres.

Etter 22 serierunder ligger Lørenskog nest sist i Eliteserien, blant annet etter å ha tapt tre av tre kamper mot Storhamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.