Storhamar tok kommandoen fra start og var det førende laget gjennom hele første periode. Og gjestene avgjorde også kampen på 31 sekunder, etter at Hampus Gustafsson sendte Storhamar opp i ledelsen, før Christian Larrivée doblet bare sekunder senere.

- Det var tre veldig viktige poeng. Vi vet det er tøft å spille her, det er mindre is her. De jukser litt, og det er litt vanskelig, forteller en fornøyd Larrivée etter kampen.

Gir selvtillit

Storhamar kunne, og burde nok, ha scoret flere mål i første periode, før de leverte en svakere midtperiode.

– Vi fikk en god start, men i midtperioden prøvde vi på litt for mye. Etter 2-0 så burde vi fortsette å jobbe hardt og sette pucken på mål. Vi slutter litt med det, og jeg tror kampen kunne vært avgjort hvis vi hadde fortsatt å sette pucken på mål. Alt i alt var dette en veldig god seier og den gir oss viktig selvtillit, sier han.

Gustafsson er enig med kapteinen i at midtperioden ikke var all verdens, men han er klar på at dette var en etterlengtet opptur.

- Det var en veldig viktig seier og viktig at vi avsluttet før oppholdet med en seier. Nå kan vi trene hardt på en positiv måte. Det er aldri gøy å tape siste kampen før et opphold, for da har vi ikke samme energi til å trene hardt. Nå skal vi jobbe hardt i noen dager og så være klare igjen, forklarer Gustafsson.

Mot Manglerud spilte Storhamar i overtall i nærmere ni minutter uten uttelling.

Må bedre overtallet

Både Larrivée og Gustafsson er klare på at uttellingen i overtallet må bedres før sluttspillet.

– Vi prøver og prøver. Vi vil spille pucken, men vi gjør det kanskje for mye. Vi snakker mye sammen og vet at overtallet ikke har vært bra nok. Kvaliteten på is er der, men alle må opp på samme nivå, det er det som mangler litt. Vi skal nok jobbe litt med det den neste uken. Det er viktig, for vi må ha et bedre overtall, forklarer Larrivée, som synes de flytter pucken bra i overtallet, men at de må få flere folk på mål.

– Vi må bli bedre på det, og vi skal jobbe med det. Det mangler ikke så mye, tror jeg. Jeg er positiv og er sikker på at det kommer, forklarer kapteinen.

– Hvis vi får til et bra overtall, så er det fort gjort at det «ruller på» og fortsetter. Vi må være tålmodige og finne kjemien, så kommer ketsjupeffekten, forklarer Gustafsson.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.