Leder i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, bekrefter at Jimmy Andersson står på ønskelista hans.

– Jeg har snakket med Jimmy. Han er en god spiller, som har hatt en veldig bra sesong i Frisk Asker.

Den svenske backen ga seg i Storhamar etter 2015-2016-sesongen, en sesong som for hans del ble preget av mye utenomsportslig styr rundt skifte av statsborgerskap, og som sendte ham på tribunen store deler av sesongen. Det ble opplyst at han hadde søkt om norsk statsborgerskap, men det viste seg å ikke stemme. Ønsket om at backen skulle bli norsk skyldtes at Storhamar hadde åtte utlendinger, og at det er lov å bruke kun sju i hver kamp i norsk eliteserie.

– Ferdig med det

Jimmy Andersson beklaget etter hvert det som hadde skjedd.

– Vi er ferdige med det som skjedde i 2015. Vi ga ham et tilbud i vinter også, da han valgte Frisk Asker, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Jimmy Andersson startet forrige sesong på Storhamar 2, som spiller i 2. divisjon. Da det ble backkrise i Frisk Asker kom trener Sune Bergman på banen, og Andersson skrev under på en korttidskontrakt, som senere ble forlenget.

32-åringen pendlet fra Hamar til Asker forrige sesong.

Svensken endte opp med å spille NM-finale, der Frisk Asker tapte mot Stavanger. På 36 kamper i serien produserte han 23 målpoeng, mens det ble ni målpoeng i sluttspillet.

Åpen for Storhamar-spill

Frisk Asker ble nummer fire i serien, plassen bak Storhamar. Stavanger ble seriemestere, mens Lørenskog tok andreplassen.

– Vi får se hva som skjer, men jeg er klar for å spille mer, hvis jeg får lov hjemme. Jeg regner med at det skal gå greit, sier Jimmy Andersson, og fortsetter:

– Jeg er åpen for mer spill i Storhamar, så får vi se hva som kommer opp. Frisk Asker virker også interesserte i at jeg skal fortsette der. Vi får se hva som skjer etter hvert, sier Jimmy Andersson, som har lagt saken fra 2015 bak seg.

– Moro å være proff

32-åringen følte han fikk en ny vår i Frisk Asker forrige sesong.

– Det var veldig moro, og det å spille NM-finaler er jo alltid stort for en hockeyspiller. Det ble en bra sesong med mange oppturer. Det var moro å være proff hockeyspiller, sier Jimmy Andersson til HA-sporten.

Han og familien har bestemt seg for å bli boende i Hamar.

Jimmy Andersson vil fortsatt gå på utenlandskvoten kommende sesong. Reglene er slik at en utenlandsk spiller må ha spilt i Norge i åtte sesonger for å bli regnet på linje med en norsk spiller. Christian Larrivée vil gå utenfor utlendingskvota for Storhamar kommende sesong. Han går på sin niende Storhamar-sesong nå. Henrik Malmström i Sparta er en annen spiller som går inn under den regelen.

Storhamar har 17 spillere på kontrakt nå. Av dem er det tre utlendinger: Oskar Östlund, Hampus Gustafsson og Joey Tenute. Som nevnt kan de bruke sju utlendinger i hver kamp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.