Allerede etter 22 sekunder sørget Slovakias NHL-profiler for 1-0. Norge kjempet samtidig godt, og Mathias Trettenes utlignet før Slovakia gikk opp til 2-1.

Sju minutter før slutt utlignet Tobias Lindström og sørget med det for spilleforlengning. Der scoret Slovakia 3-2 og tok seieren. Samtidig kan Norge gå inn i VM med selvtillit.

I tirsdagens kamp var Sondre Olden tilbake i landslagsdrakta. 26-åringen, som har hatt en strålende sesong i den østerrikske ligaen, gikk rett inn i førsterekka.

Marerittstart for Norge

Han var dog på isen da det norske laget fikk en forferdelig start på kampen. Kun 22 sekunder var spilt da Slovakias Erik Černák skjøt via Jonas Holøs og i mål bak keeper Henrik Haukeland. Tampa Bay Lightning-proffen scoret etter forarbeid fra NHL-kollegaene Tomáš Tatar (Montreal Canadiens) og Richard Pánik (Arizona Coyotes).

Norges iskrigere kjempet seg gjennom perioden og holdt 0-1. I midtperioden innledet det norske laget godt og kom til sjanser både ved Andreas Martinsen og Lindstrøm. Slovakia var samtidig det førende laget, men en god Haukeland holdt Norge inne i kampen.

Trettenes scoret

Trettenes fikk en kjempesjanse da han kom alene med keeper, men maktet ikke å score. De norske gutta jobbet hardt ut perioden og viste at de ikke blir noen enkel motstand i VM.

Tredje periode fortsatte i samme spor der hjemmelaget styrte spillet, men med 14 minutter igjen av kampen spilte Trettenes inn til Tommy Kristiansen foran Slovakia-buret. Han fikk pucken tilbake, og fra skrått hold på venstresiden sendte han pucken på mål. En liten slovakisk målvaktstabbe senere lå den i nettet.

Fikk sudden death

Ni minutter før full tid scoret så Tomáš Zigo kontant etter å ha tatt imot puck foran det norske buret.

Petter Thoresens menn jaget ny utligning, og sju minutter før slutt lå pucken i Slovakia-buret. Dommerne så imidlertid hendelsen på video, og reprisen viste at målet var ute av stilling. Dermed sto det fortsatt 1-2.

Halvminuttet senere hamret Lindström inn 2-2 i nettaket etter pasning fra Holøs. Scoringen kom i overtall. Norge var nære ved å snike med seg seieren mot slutten, men det gikk til forlengning i spill tre mot tre.

Der var Slovakia nådeløse. Richard Pánik scoret seiersmålet etter snaue minuttet.

Storhamars Christian Bull spilte i backpar med Christian Kåsastul.

Mats Rosseli Olsen ble svensk mester sist uke, og slutter seg til den norske troppen onsdag.

Storhamar-kaptein Patrick Thoresen er ikke helt restituert og sto over generalprøven.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.