Representanter fra Storhamar og Gjøvik hadde et par møter i løpet av vinteren. Torsdag var det et nytt møte. Nå har ledelsen i Gjøvik Hockey fått en skisse til en løsning. 

Les også: Storhamar-fansen samlet inn 60.000 på fire timer

Hvis klubbene blir enige og har en samarbeidsavtale på plass innen 1. august, kan spillere under 23 år gå fram og tilbake mellom klubbene på dagen. De over 23 år må stå over en «førstelagskamp» før de spiller på laget på nivået under.

Les HAs kommentar: Du vet det ligger an til hockeyfest når musklene flekses før St.hans på Hamar vest.

Dette liker Fredrik Söderström.

Vanlig i Sverige

– Dette er ganske vanlig i svensk hockey, også nedover i systemet. Vi kan sende gutter som trenger spilletid, og unge spillere kan få prøve seg på seniorhockey. Sportslig sett er en slik avtale veldig bra. Vi får et bedre tilbud totalt sett, sier svensken, og fortsetter:

– Jeg tenker også at det er viktig for hockey’n i regionen. Gjøvik har helt sikkert ambisjoner om å utvikle seg, og vi kan utveksle erfaringer. I Oskarshamn hadde vi flere spillere fra større klubber, som fikk god læring, og som fikk fin utvikling. Nå har vi i Storhamar en bred tropp, og det er spillere som vil få begrenset med spilletid. Da vil en slik avtale være veldig bra, sier Storhamar-treneren.

– Dette er positivt

Andre norske klubber som har lignende avtaler er Lørenskog (Hasle-Løren) og Frisk Asker (Ringerike). Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, synes slike avtaler er veldig bra.

– Her får spillere muligheten til seniormatching og det gir gode arenaer for unge spillere. Dette er positivt, sier Petter Salsten, som forteller at muligheten for en slik samarbeidsavtale har ligget der en stund.

Pål-Jan Stokke fra sportsutvalget var Storhamars representant på torsdagens møte med Gjøvik Hockey.

– Dette er en farmerklubbmodell, og Gjøvik Hockey har nå fått et notat, en skisse til løsning, fra oss, sier Stokke.

Lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, forteller at de har jobbet med prosjektet en stund.

– Vi hadde noen møter i vinter, men vi ville avvente til vi visste om Gjøvik rykket ned eller ikke. De klarte seg i 1. divisjon, og nå håper vi dette løser seg. Vi mener at dette er veldig positivt for begge parter, sier Rakstad-Larsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00