Så langt har Söderström fått inn Jimmy Andersson (Frisk Asker) og Emil Frøshaug (Lørenskog) på backsiden, i tillegg til Steffen Thoresen (Lørenskog), som er ving.

Nå har Storhamar-treneren fokus på å hente to sentere, i tillegg til minst en back til.

– Senter er en viktig posisjon i ishockey, og det går mot å hente to sentere.

– Er det snakk om to utenlandske sentere?

– I hvert fall en av dem blir import. Det finnes en del norske navn også, så får vi se hvor vi lander, sier Söderström, og fortsetter:

– Den siste backen kan bli en importspiller. Det finnes veldig mange spennende svenske spillere. Uansett gjelder det å gjøre en grundig research. Vi har ikke panikk. 

Skal være bedre

– Jeg føler at vi har en solid stamme på plass allerede, og så skal vi fylle på med spisskompetanse. Utlendingene skal være klart bedre enn de norske spillerne. og så handler det om å finne typer som kan gjøre de norske spillerne bedre også. Det handler om å finne spillere som kan tilpasse seg, og har den riktige mentaliteten. Vi skal ha tålmodighet. Det er veldig viktig å treffe med de nye spillerne, sier Söderström.

Han har tidligere sagt at det er lettere å treffe med svenske spillere enn med transatlantiske spillere.

– Det å bruke Norge som et springbrett er blitt mer interessant for svenske spillere, og der er Linus Johansson og Jacob Berglund veldig gode eksempler. De lyktes godt i Storhamar. Kategorien unge, sultne spillere er veldig spennende.

Vil ha konkurranse

– Hva med Eirik Skadsdammen, Martin Blakseth Huse og Martin Gran, som har utgående kontrakter?

– Jeg har snakket med Skadsdammen og Gran, og skal snakke med Huse. Det er ikke noe klart der ennå.

Han ser for seg 13 løpere og sju backer. I tillegg kommer juniorer.

– Jeg har sagt at jeg vil ha 13–14 løpere tilgjengelig på trening. Når det gjelder backer ser jeg for meg sju seniorbacker, i tillegg til en junior. Det kommer alltid sjukdom og skader, og så er det viktig at det er konkurranse i troppen. Det gjør at alle blir bedre, og vi får bra kvalitet på treningene, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström, som pirrer med at det kan skje noe på spillerfronten i slutten av denne uka.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.