– Hvordan opplever du det når Storhamar skuffer igjen på hjemmebane?

– Det er ikke noen god følelse. Så er det tilfeldigheter som gjør at det blir slik. Vi hadde to stangskudd i første periode som kunne gjort det helt annerledes, men det ble en trist greie. Vi må være ærlige og si det.

– Ser vi på ambisjoner og ressurser, lever ikke Storhamar opp til forventningene. Hva tenker du om det?

– Det har sportsutvalget og treneren har svart godt på flere ganger. Hvis du ser bort fra den periodene hvor det var nesten umulig på grunn av skader hadde vi ligget helt der oppe, men nå presterer vi ikke slik vi ønsker. Og alle i hele Hamar skulle ønske det var bedre.

– Når Storhamar taper så mange kamper som dere har gjort nå – føler dere i styret da at er på tide å snakke med dem som har ansvaret for sport og spørre: Hør her; hva er det som skjer? Vi forventer mer. Har dere slike prosesser nå?

– På hvert styremøte har vi en orientering fra sport, og de har, etter min mening, vist klar og tydelig kontroll hele veien.

– Dere ligger på 6. plass, og det mener du er kontroll?

– Du kjenner til historien om hvordan det så ut halvveis. Sist gang HA ringte meg, lurte dere på hvordan det ville være hvis vi ikke kom til sluttspill. Man kan lete etter vanskelighetene. Vi lå på 6. plass i fjor også, men jeg håper vi går framover, og vi har som mål å bli topp fire. Jeg håper det er innenfor rekkevidde, men da må vi se annet spill enn vi så nå.

– Midt oppi dette er dere i en prosess hvor dere forsøker å forlenge avtalen med Sjur Robert Nilsen. Er det riktig tidspunkt å gjøre det nå når Storhamar sliter? Vet dere nok om at han er riktig mann for Storhamar?

– Vi kjenner godt til tankene til Sjur Robert, og det tror jeg er helt hånd i hanske med Storhamar. Vi har en langsiktig tanke med ham. Jeg tror aldri vi har hatt bedre sammenheng mellom YA, Wang og elite på sport. Jeg tror vi vil høste av det på sikt, men vi ønsker å satse på langsiktig utvikling samtidig som vi trenger prestasjoner, og det er på prestasjonene vi har ligget under. Men vi tror at vi på lang sikt kan følge den strategien her ved å bygge unge spillere, og få ut potensialet.

– Men hvis nedturen fortsetter og dere ryker i kvartfinalene, kan dere da være sikre på at dere har rett mann?

– Jeg er ingen hockeyfaglig spesialist, men de som kan hockey sier han er av de beste hockeyfaglig personene i Norge. Vi har et fantastisk miljø her nå med Mads Hansen på YA og Petter Thoresen som tusler innom her stadig vekk og snakker med Sjur Robert. Vi har et stort nettverk her, så kompetansen tror jeg er veldig bra. Og vi har Torbjørn Orskaug og Pål Johnsen. Det er et bra team for framtida.

– Over til økonomien – det var mye folk på kampene i 2016, men det ble også hentet flere nye spillere. Hvordan ser økonomien ut?

– Detaljert sett kan jeg ikke svare, men det blir et positivt resultat. Vi satser fortsatt på å være på null i egenkapital 1.1.2018, så vi må fortsatt tjene en god del penger.

– Pengene fra Folkespillerkampen – går de til spillere til denne sesongen, eller til neste sesong?

– De skal gå til sport neste sesong. Hvordan de bruker pengene, legger ikke vi oss oppi, sier Geir Byberg til HATV.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00