– Det vil alltid være Storhamar som er storebror, uansett. Lillebror er oppe og ypper seg iblant. De må få noen flere pokaler før de blir storebror. Vi er nok, enn så lenge, storebror, forteller assistenttrener Pål Johnsen.

Han håper laget slår kraftig tilbake etter nederlaget hjemme mot Lillehammer i oktober, hvor Storhamar tapte 1–4.

Vil ta igjen Lillehammer

Storhamar-legenden liker ikke synet av at Lillehammer ligger over Storhamar på tabellen, med ni poengs forsprang.

– Det er ikke det jeg vil se, for å si det sånn. Jeg vil ha dem bak oss. Men sånn er livet. De har vært gode i år. Det er ikke noe å si på det. De har vært bedre enn oss hittil, så det er bare for oss å ta opp kampen og jage dem, forteller Johnsen.

Det er flere ting som har imponert Storhamar-treneren ved årets Lillehammer-utgave.

– For det første har dem truffet veldig godt med utlendingene, og det virker som ungguttene fra NTG har tatt et stort steg. De spiller veldig fartsfylt, fysisk og de spiller veldig god hockey. Og så har dem en veldig god keeper bak der, som gir trygghet, sier han.

«Magic» Johnsen er imidlertid sikker på at Storhamar er mer enn gode nok for å få revansj og at de kan slå Lillehammer søndag.

– De har vært bedre enn oss. Men vi er gode nok til å slå dem, og sånn vi opptrer nå, så synes jeg vi ser mye bedre ut enn på lenge. Hvis vi har det kollektive vårt, og den stabiliteten defensivt, så er mulighetene store for at vi vinner, sier han.

– Må spille som et lag

Johnsen er naturligvis fornøyd med framgangen laget har hatt de siste kampene, og han mener de må fortsette i samme spor dersom det skal bli tre nye poeng mot Lillehammer på søndag.

– Vi må fortsette å spille sammen som et lag, være gode defensivt. Gjør vi jobben uten puck, så får vi det lettere offensivt. Vi må komme samlet i angrep, og ikke én og én. Det synes jeg har vært bra på slutten nå, da har vi kommet med fart.

–Det er nesten farlig hver gang vi legger puckene på mål, for vi har folk som driver inn mot «kassa». Det blir viktig når vi møter en så god keeper som Lillehammer har. Vi kan prate mye om keepere, men det er ingen som er glade i trafikk foran seg, forteller Johnsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.