Storhamar ble nummer seks sammenlagt med 4.505 poeng etter de åtte øvelsene. De ble nummer ni i fjor. Vålerenga var best lørdag med 6.750 poeng.

På den individuelle resultatlista ble Martin Rønnild nummer fem med 585 poeng, mens Hampus Gustafsson ble nummer ti med 525 poeng. Martin Laumann Ylvén fra Vålerenga vant med 695 poeng.

– Vi forbedret den fysiske kapasiteten med 18 prosent fra fjorårets Ironman-tester. Det er mye. Vi fikk 815 flere poeng, og vi står mye bedre rustet fysisk nå, sier Tore Neby, og forteller om bakgrunnen for framgangen:

– Vi har nok trent litt mer samlet sett, blant annet fordi vi har hatt minimalt med belastningsskader. Skadeforebyggende trening har vært en av våre prioriteringer. Hos oss er det 50–50 når det gjelder fellestrening og egentrening. Jeg synes gutta har tatt steg på egentreningen. Jeg har stor respekt for de prioriteringene gutta gjør. De kombinerer dette med jobb, skole og familie. De tar ansvar for egen utvikling, og det er utrolig viktig. De nye spillerne er proffe og kom veldig godt forberedt. Jeg så det med en gang, sier Tore Neby.

Han har fått med seg diskusjonene rundt konseptet Ironman, hvor spillerne fra alle eliteserieklubbene samles på Toppidrettssenteret for å kjøre gjennom åtte øvelser hver sommer – i regi av ishockeyforbundet.

Fire viktige øvelser

– Det har vært litt diskusjoner rundt verdien av Ironman. Jeg mener det gir et ganske godt bilde.

Tore Neby mener fire øvelser peker seg ut som mest relevante for det som skal skje på isen etter hvert.

– Sprint 40 meter handler om akselrasjon og eksplosiv beinstyrke. Det gir en indikasjon på skøytehurtighet rett fram. Spenst handler også om eksplosiv beinstyrke. Det er viktig ved mye start og stopp, og retningsforandringer på skøyter. Knebøy er maks beinstyrke, hvor også stabiliseringsstyrke i bekken, mage og rygg er viktig. Det gir en indikasjon på duellkraft og skøytehurtighet. Kassehopp gir et bilde av den anaerobe kapasiteten og mjølkesyretoleransen. I hockey er det intensive bytt, sier Neby.

– Hvis vi tar ut resultatene fra disse fire øvelsene ville Hampus Gustafsson vunnet. Det er interessant lesning. Kort oppsummert har vi en helt annen posisjon fysisk sett nå, og det er moro å se at unggutta også leverer gode resultater.

Gulliksen lynrask

På 3.000 meter delte Oskar Östlund og Martin Rønnild seieren blant Storhamar-gutta med 10,44. 18-åringen Håkon Opheim Engh imponerte med 195 kilo i knebøy, mens Hampus Gustafsson og Mikkel Søgaard hadde flest kassehopp i løpet av 90 sekunder med 109 hopp.

Anders Gulliksen er fortsatt den raskeste av Storhamar-gutta på 40 meter. Lørdag løp han inn til 4,87.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.