Frisk Asker - Storhamar 1-4:

Storhamar tok kommandoen fra første byttet i første periode mot Frisk Asker i den fjerde semifinalen.

Det var tydelig at spillerne var sugne på å revansjere det sure tapet i sudden death i kamp tre.

Jeff Jakobs roser innstillingen til spillerne.

- Enorm forskjell

- Forrige kampen her, hvor vi ledet 2-0 før tredje periode og ble litt for passive, så synes jeg vi lærte av det. Jeg synes vi går ut i tredje periode i dag på en mye mer bestemt måte. Det er jeg fornøyd med. Jeg er fornøyd med at vi trommer på over 60 minutter, smiler Jakobs.

Han mener spillerne hadde en helt annen innstilling fra start av onsdag kveld, enn forrige kamp hjemme på Hamar.

- Vi er bra og får puckene ned dypt. Det er en enorm forskjell på den første perioden i dag og den i forrige kamp hjemme. Jeg er stolt over guttene i dag.

- Jeg synes det er en god kamp. Man ser det fra første byttet i dag, at vi er der vi skal være. Vi smeller på og spiller fysisk, og vi får betalt for det. Vi slår tilbake på en riktig god måte, sier Jakobs mens smilet går fra øre til øre. 

Med onsdagens seier leder Storhamar 3-1 i best av syv kamper, og har tre matchballer til å sikre finalespill. 

Det er deilig å ha det, men vi må ikke glemme at det kan bli flere kamper enn den på fredag. Vi har tre matchballer, og den må vi utnytte. Det er flere som har mislyktes med det tidligere.

Jakobs håper spillerne fortsetter i samme stil fredag kveld, da Frisk Asker kommer til CC Amfi.

Der forventer han et Frisk Asker-lag som går rett i strupen på Storhamar. 

- Jeg synes vi må ta tak i kampen på fredag, som vi gjorde her i dag. Hjemme skal vi styre tempoet i kampen, og det tror jeg blir viktig.

God start

Storhamar ledet 1-0 etter de første 20 minuttene i Askerhallen.

Kampen åpnet i høyt tempo, og begge lagene så kamplystne ut. Det smalt skikkelig fra første dropp.

- Det gagner oss at det blir høyt tempo, sa Mikael Zettergren til TV 2 i pausen.

Martin Rønnild hadde en kjempesjanse til å score da han fikk en god pasning av Jimmy Andersson på tvers, men skuddet hans smalt i stolpen og ut.

Etter 8.08 måtte Nicklas Dahlberg kapitulere i Asker-buret. Mikael Zettergren fikk gode arbeidsforhold, tok imot pucken - og limte den i nettaket. 

- Josh gjør en god jobb ved å ta ut backen, for det gjør at han ikke kan ta ut meg. Berglund kan finte skudd, og så finne meg. Så kan jeg bare sette den inn, sa han til kanalen. 

Asker hadde også sine muligheter: T. J Foster dro ut to Storhamar-spillere, brøt seg inn fra siden og skjøt. Pucken smalt i stolpen og ut. 

5-3 - goal

Da både Josh Nicholls og Kodie Curran ble sendt i utvisningsboksen, satte de laget i en vanskelig situasjon, der de måtte spille to minutter med to spillere mindre på isen.

Men Jacob Berglund, Kenney Morrison, Victor Svensson og resten av de gulkledde holdt unna. Idet overtallsspillet var over, klarte Jacob Berlgund å dytte pucken ut i nøytral sone. Nicholls tok imot, satte fart, dro seg inn foran mål - og satte pucken under den venstre armen til Dahlberg og i mål.

Storhamar-supporterne var i himmelen! 

- Vi snakket i boksen om at vi ville komme ut og få en to mot en-situasjon, og vi var heldige nok som fikk det til. Det var fint, sa han til TV 2 etter perioden. 

Frisk Asker gikk ut i hundre i midtperioden, og Storhamar fortsatt å ta unødvendige utvisninger.

Det utnyttet omsider vertene. Endre Medby fyrte avgårde et skudd som Östlund ga retur på. Der dukket Cato Cocozza opp og sørget for 1-2. 

Vertene fortsatte å kjøre kampen, men Storhamar ville det annerledes.

Med litt over ti minutter igjen av perioden kriget Nicholls til seg pucken bak Frisk Asker-målet. Han fant Berglund foran mål med backhand.

Svensken var iskald og satte inn 1-3 til Storhamar. 

Med 15 sekunder igjen satte Josh Nicholls inn sitt andre mål for kvelden, denne gangen i åpent bur. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Jonas Strand).

1. rekke: Kodie Curran, Christian Bull - Josh Nicholls, Jacob berglund, Mikael Zettergren.

2. rekke: Mikkel Søgaard, Kenney Morrison - Steffen Thoresen, Victor Svensson, Martin Rønnild.

3. rekke: Jimmy Andersson, Simen Løvhaug Hansen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

4. rekke: Emil Frøshaug, Simen Andre Edvardsen - Eirik Skadsdammen, Kjetil Martinsen, Lars Erik Hesbråten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.