Både Stavanger og Storhamar har fylt opp stallene sine til sesongstart. Storhamar satte punktum med signeringen av backen Kodie Curran tirsdag. HA-sporten har satt opp et forslag til rekker som sammenligningsgrunnlag (se nederst i saken).

– Jeg synes Storhamar og Stavanger ser ganske like ut på papiret. Storhamar har litt mer kvalitet, og da tenker jeg først og fremst på Patrick Thoresen. Han er en tilvekst for hele ligaen, men Storhamar kan ikke legge alt på ham. Den store fordelen med Patrick er at han passer på at de andre også gjør jobben sin, sier Dahlstrøm.

Foran på keepersida

Her er hans tanker om keeperne:

– Stavanger har ikke erstattet Ruben Smith. Forrige sesong hadde de den beste målvaktsduoen, men det har de ikke lenger, selv om Jakob Opsahl var med litt forrige sesong. Storhamars Oskar Östlund og Robert Hestmann er foran.

Han sier dette om backene:

– Her er det ganske jevnt, med en liten fordel Stavanger. Curtis Gedig er veldig spennende. Han var superoffensiv da han spilte i Stjernen. Så får vi se hvilken rolle han får i Oilers. Han er en bra tilvekst til eliteserien. Jeg håper Christian Bull kan ta noen steg. Der er det stort potensial.

– Har vært offensive

HA-sporten har satt opp et lag med Patrick Thoresen, Christian Larrivée og Joakim Jensen i førsterekka. Dahlstrøm tror førsterekka blir veldig bra uansett oppstilling.

– Oilers kan ikke matche 1. rekka til Storhamar. Storhamar kan sette opp tre offensive rekker nå med nok defensive fibre. Martin Rønnild, som jeg synes var veldig god forrige sesong, kan havne i fjerderekka. Det viser bredden i troppen. Stavanger har også veldig gode løpere, men det kan se ut som hele Oilers-laget har litt mindre muskler nå sammenlignet med forrige sesong. På løpersida er det en liten fordel Storhamar.

Han er imponert over komponeringen av Storhamar-laget.

– De har vært offensive, og tidligere ute med det meste nå. Jeg synes det er bra at de tok grep med Joey Tenute. Jeg var skuffet over ham. Så blir det dobbelt positivt når de henter Patrick Thoresen, sier hockeyeksperten, og fortsetter:

– Vi trenger rivaler i norsk hockey, og per nå ser det ut som at Storhamar og Stavanger blir de største rivalene. Jeg tror Storhamar kan utfordre Stavanger fra dag én, og det blir trolig et bikkjeslagsmål om å toppe tabellen.

Roser sportsutvalget

Han synes trener Fredrik Söderström og sportsutvalget har gjort en god jobb.

– De fikk kjeft i fjor fordi flere mente at de ikke hadde gjort jobben sin. Jeg mener det var på sin plass. Nå er det motsatt. Jeg synes de har gjort en veldig bra jobb nå. Det er utrolig stor hockeyinteresse i Hamar, og nå får folk laget som de fortjener. Det er veldig bra at Storhamar er så offensive, og det blåser liv i eliteserien.

STORHAMAR

Oskar Östlund.

1 femmer: Kodie Curran, Christian Bull – Patrick Thoresen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2 femmer: Jimmy Andersson, Emil Frøshaug – Mikael Zettergren, Kjetil Martinsen, Robin Dahlstrøm.

3 femmer: Mikkel Søgaard, Lars Løkken Østli – Steffen Thoresen, Victor Svensson, Hampus Gustafsson.

4 rekke: Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten/Jørgen Langdalen, Eirik Skadsdammen.

STAVANGER

Henrik Holm.

1 femmer: Curtis Gedig, Henrik Solberg – Eirik Salsten, Tony Romano, Harrison Reed.

2 femmer: Spencer Humphries, Dennis Sveum – Markus Søberg, Lassi Kokkala, Josh Soares.

3 femmer: Mads Larsen Mostue, Villiam Strøm – Eirik Børresen, Kristian Forsberg, Magnus Hoff.

4 rekke: Peter Lorentzen, Jonas Djupvik Løvlie, Henrik Medhus.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00