Storhamar - Vålerenga 5-1:

-  Det har irritert meg litt, men samtidig har jeg visst at det kan løsne, smiler Svensson, som satte inn 3-0 mot Vålerenga.

Innledningen på sesongen har vært utfordrende for svensken, som har slitt en del med skader.

Søndagens kamp var hans andre etter at han kom tilbake fra et skadeopphold.

Skritt i riktig retning

- Det blir bedre hele tiden. Det var et skritt i riktig retning i dag. Det er vanskelig med timing, men jeg følte det satt i dag, og jeg følte det var mye spenning som slapp opp etter at jeg scoret i første periode. Det var en herlig følelse, forteller han.

Storhamar-trener Fredrik Söderström, som kjenner Svensson meget godt fra tiden i svensk hockey, var glad på Svenssons vegne, etter at scoringen endelig kom.

- Er det noen jeg kan, så er det ham. Jeg ser at han har et nivå til inne, og jeg tror han har vært frustrert over at han ikke har vært mer produktiv. Han har kommet til sjanser, og det var herlig at han scoret sitt første i dag. Han er en nøkkelspiller for oss i forhold til balansen i laget, roser Söderström.

Han er sikker på at Svensson nå vil få et løft.

- Med tiden blir han enda bedre og jeg håper han blir den spilleren jeg håper han kan bli. 

- Har flere nivåer inne

Svensson selv er enig i at han har mer å gå på.

- Jeg skal ikke si at jeg har vært ræva, men jeg har et par nivåer inne, sier Svensson, som også mener laget har mye å gå på.

-Jeg synes ikke vi har spilt så mange gode kamper i år, men likevel er vi nummer to på tabellen. Det er vel bra at vi er nummer to og samtidig ikke fornøyde med eget spill.

- Hvorfor er det bra?

- Når alt faller på plass, så tror jeg det kan nå veldig langt. Frisk leder nå, men om alt faller på plass for oss, så ser det veldig bra ut. Stavanger kjøper vel inn 5-6 nye spillere snart, ler han.

Opplevd måltørke tidligere

Nå håper Svensson at den berømte "ketsjup-effekten" også kommer for ham selv.

- Jeg forsøker hele tiden å gjøre de riktige tingene. Av og til blir det mål, og andre ganger ikke. Det handler om å vinne kamper, men det er alltid morsomt å score mål. 

Selv om det tok ni seriekamper før den første scoringen kom, har ikke Svensson latt seg stresse av at scoringen har uteblitt. Han har opplevd det samme før.

- Etter ti kamper i Sverige i fjor så hadde jeg ett mål. Etter 40 kamper hadde jeg 14 mål, så det kan løsne raskt. Klarer jeg å score 14 mål i Sverige, så skal jeg klare det her, også, smiler svensken, som ble kåret til Storhamars beste spiller. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00