– Det var mange kritiske meldinger, og noen var litt unødvendige. Men det gikk fort over, foruten pipingen. Men den bare tente meg.

Ordene tilhører Steffen Thoresen, som endelig er tilbake i klubben hvor det hele startet. En rundreise senere, via Sverige, et mislykket opphold i Hviterussland, Vålerenga og Lørenskog, før han nå er tilbake i Storhamar.

– Ringen sluttes på en måte nå, men jeg håper ikke dette er slutten for karrieren min.

Trykket lokket Thoresen

Etter lange samtaler med Storhamar, tok han tidlig i mai avgjørelsen om å takke ja til spill på for Storhamar. Et utfordrende valg.

– Alt lå bra til rette for meg i Lørenskog, og barna mine går på skole og i barnehage her, så det var et litt tøft valg.

En av de mest avgjørende faktorene til at han til slutt valgte å takke ja, var trykket og den enorme interessen rundt klubben.

Slik har det ikke alltid vært rundt Lørenskog, et sted hvor Thoresen til slutt har blitt vant til å spille for nesten tomme tribuner.

Nå er Thoresen i angrepsposisjon. Det året han forlot Storhamar, til fordel for spill i Sverige, tapte de finalen mot Vålerenga, klubben som er den eneste han har vunnet NM-gull med.

– Jeg føler jeg har noe uoppgjort her, så det hadde vært gøy å vinne med Storhamar, smiler han.

Han føler også han er hjemme igjen, etter overgangen, selv om han fremdeles bor på Lørenskog.

Etter flere år med utenomsportslig støy i Lørenskog, mener han at han nå har kommet til en klubb som er bedre organisert.

– Det var lettere for meg å svare ja til Storhamar på grunn av støyen i Lørenskog. Det var mye usikkerhet her, man hørte mye forskjellige rykter, og jeg ble veldig usikker. Det er tryggere å gå til Storhamar, forteller han.

– Målet bør være gull

Men det er ikke bare tryggheten som lokket ham tilbake.

Storhamar har forsterket laget i sommer, og Steffen Thoresen mener laget nå har kvaliteter til å ta opp kampen om «bøtta» med Stavanger Oilers.

– Vi bør sette oss det som mål, uten at gruppa har hatt noe snakk om det. Alle som holder på med idrett vil vinne. Jeg tror de fleste ser at vi har et ganske bra lag på Hamar nå, sier han offensivt.

Han mener de ikke bør være redde for å snakke om å ta gull, og han er klar på at Oilers og Storhamar nå har to ganske jevne lag på papiret.

Returen til Storhamar gir han muligheten til å gjenforenes med storebror Patrick igjen.

– Det blir kjempegøy. Vi spilte i samme rekke i Arosa med landslaget for noen år siden. Han krever mye, og man må være på tå hele tiden. Og tåle å få høre det hvis du har en dårlig pasning, sier Steffen, som hadde på følelsen at storebror kom til å ende opp på Hamar igjen.

– Han var veldig usikker, men han virket veldig interessert. Så gjorde han et bra VM. Han takker nei til veldig mye penger ved å spille hjemme, men han mister tiden med barna ved å spille ute. Jeg tror det var et godt valg av ham å bli en stund i Storhamar.

Nå drømmer han om at de to skal spille i samme rekke. For barndomsklubben til begge to.

– Vi får sikkert sjansen til det, forhåpentligvis. Det er ikke noe jeg føler vi må gjøre. Man må ta den rollen man får og gjøre det beste ut av det, sier han.

Liker kravstort publikum

Steffen Thoresen har fått med seg at publikumet på Hamar har begynt å bli utålmodige på et NM-gull igjen. Han mener det er helt greit at publikum stiller tøffe krav til spillernes prestasjoner, mener Steffen Thoresen.

– Helt klart, for de betaler jo for billetten til underholdningen. Og hvis underholdningen er dårlig, så vil man etter hvert miste publikum. Vi hadde ikke hatt lag hvis ikke publikum hadde vært der. Det vet han eller hun som kritiserer, at hvis de ikke kommer tilbake, så går det enda dårligere.

Han mener det er fair at spillerne får kritikk, dersom de ikke gjør den jobben som forventes av dem ute på isen.

– Da skjønner jeg godt at folk blir kritiske og spør hvorfor man ikke leverer som man skal.

Etter overgangen hans fra Växjö til Vålerenga, ble Steffen Thoresen et yndet hatobjekt blant flere supportere på Hamar. Etter returen til klubben i sommer, har han utelukkende fått positive tilbakemeldinger, forteller han.

– Men jeg mener at hvis du aldri blir buet eller pepet på, så er du anonym. Hvis du blir buet på, så betyr du noe. Den dagen man ikke blir hatet, så har man heller ikke gjort noe utpå isen.

– Er det deilig å bli hatet?

– Ja, for det tenner meg litt. Da får jeg den ekstra boosten som jeg trenger for å jobbe det lille ekstra, og for å sette inn den ekstra taklingen. Jeg håper jeg er en som motstanderlagets supportere ikke liker, og som egne supportere elsker, sier han smilende.

Han mener de fleste som reiser fra Storhamar til andre norske klubber, får stemplet som judas, med mindre man drar utenlands. Og selv om han var via Sverige, før han endte i Vålerenga, mottok han mye kritikk.

Etter returen til Storhamar, er folk nesten utelukkende positive, men det er fremdeles enkelte skeptikere blant supporterne.

– Jeg synes det er rart, for jeg har gjort det bra de siste årene for Lørenskog, og jeg var god i Vålerenga. De burde bare være glad for at jeg er tilbake, så får de heller være kritiske hvis det går dårlig og jeg ikke gjør jobben. Men kritiske folk finner du i alle klubber. Det er bra noen er kritiske.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00