Frisk Asker - Storhamar 1-2:

Storhamar jobbet som gale hunder mot slutten, og klarte å ro i land en viktig 2-1-seier borte mot Frisk Asker.

Utrolig nok, kan du kanskje si. Frisk-spiller Anders Bastiansen bommet på helt åpent mål med sekunder igjen å spille. 

- Det er minst mulig margin. Men målet de får, det er noe man sjeldent får, så det jevner seg vel ut litt. Jeg synes vi er litt bedre over 60 minutter. Vi har mer initiativ i kampen, forteller en lettet Söderström til HA-sporten etter kampen.

Krigeseier

Han mener den første perioden var jevn, men at Storhamar var det klart beste i laget i midtperioden, en periode de gule og blå vant 2-0.

- De får et «drittmål», som gir dem energi. Det er ikke så rart at de forserer og trykker på, men jeg synes vi ble litt for forsiktige. VI hadde ikke den styrken med puck mot slutten, og vi ble litt forsiktige. VI skapte ikke så mye de siste ti minuttene. Men jeg synes det var en rettferdig seier.

Svensken er fornøyd med vinnerviljen spillerne viste utover i kampen.

Og han er også fornøyd med at de klarte å dra i land seieren i den jevne og tøffe matchen.

- Det betyr veldig mye. Skal vi nå langt i et sluttspill, så kan vi ikke regne med å spille «russisk hockey» hele veien med klikk-klakk-spill. Det er sånn her man vinner sluttspillskamper, og det er viktig at vi viser at vi kan det. Det er mange krigere ute der i dag, og det trenger vi ha skal vi nå langt.

På spørsmål om han tror Frisk Asker nå får seg en liten knekk, etter måten de tapte kampen på, svarer den sympatiske svensken:

- Jeg håper det, men jeg regner ikke vekk noen lag. Det er ikke over før den «feite damen synger». Vi har skaffet oss et fint utgangspunkt nå med 2-0 i kamper, gliser Söderström.

Berglund-magi

Det sto 0-0 etter de første 20 minuttene i Askerhallen.

Storhamar startet kampen best, og de hadde også periodens største sjanse. Christian Bull klinte pucken gjennom alt og alle, men gummiskiva ble reddet på streken av en våken Henrik Ødegaard.

Garry Nunn hadde en bra mulighet da han kom inn fra høyresiden og skjøt et godt skudd i stor fart. Men Oskar Östlund holdt stolpen og reddet mesterlig.

Jacob Berglund brukte kun 39 sekunder av midtperioden på å sende Storhamar opp i ledelsen. Svensken brøt seg inn fra venstresiden, utnyttet passivt keeperspill og la pucken inn ved den første stolpen. 

Under fire minutter senere ble ledelsen doblet: Steffen Thoresen fikk pucken av Victor Svensson, kom inn fra siden og klinte pucken opp i det næmeste krysset. Igjen var ikke Dahlberg patent.

Nervedrama på slutten

Nick Pageau sto for Askers største sjanse. Backen fylte inn på en overgang, fikk en hard pasning, og styrte pucken i stolpen og ut. 

Drøyt to minutter inn i tredjeperioden ble det fornyet spenning i kampen.

Vinny Saponari klarte å pirke pucken inn bak Östlund, og sørget for 1-2. 

Frisk Asker tok ut Dahlberg i jakten på redusering mot slutten, og Anders Bastiansen fikk tidenes sjanse.

Veteranen fikk pucken på åpent mål, men klarte å sette pucken utenfor!

Storhamars lag: 

Keeper: Oskar Östlund (Jonas Strand)

1. rekke: Kodie Curran, Jimmy Andersson - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Mikael Zettergren

2. rekke: Christian Bull, Lars Erik Hesbråten - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm

3. rekke: Mikkel Søgaard, Kenney Morrison - Martin Rønnild, Victor Svensson, Steffen Thoresen

4. rekke: Emil Frøshaug, Simen Løvhaug Hansen - EIrik Skadsdammen, Kjetil Martinsen, Mikael Dokken

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.