– Det føles godt å komme hjem, av litt ulike grunner. Blant annet har jeg en sønn på 11 måneder som sikkert trives bedre i norsk barnehage, men jeg er veldig glad for å komme til en stor og fin klubb som Rosenborg, som har ambisjoner ikke bare i Norge, men også utover i Europa, sier han til NTB.

– Å få være med på det fristet selvfølgelig, og jeg er veldig glad for å ha tatt det valget.

I Lars Lagerbäcks første landslagstropp er de fleste (17 av 23) utenlandsproffer. De seks siste har alle spilt i utlandet, men er nå tilbake i Norge med ferdigheter og ambisjoner som kan heve eliteserien.

Kåre Ingebrigtsen sa da Hedenstad signerte at 25-åringen er den spiller Rosenborg har hatt agn ute etter lengst av alle, helt siden 2006.

– Det er en litt morsom historie. Jeg var med Rosenborg i JET-turnering på Hamar for godt over ti år siden. Det var interesse, og jeg var i Trondheim og trente lit, og da hilste jeg på Kåre, sier Hedenstad.

– Jeg er veldig glad for at han er trener nå. Jeg kjenner ham fra tidligere og har hatt litt dialog med ham. Han virker veldig flink. Jeg kjenner også mange andre i Rosenborg fra før, og jeg trives veldig godt.

Opp og ned

Årene hans i Tyskland kan beskrives som "litt opp og ned".

– Det er vel oppsummeringen, ja. Jeg hadde et godt første år i Freiburg på øverste nivå hvor jeg fikk spille en del og kjenne på nivået. Så kom en sesong med altfor liten sommerferie, og jeg ble skadet lenge. Jeg var ute nesten ett år, sier han.

– Så kom jeg på utlån til Eintracht Braunschweig, som var veldig ålreit. Jeg spilte masse kamper og var tidvis god, men så gikk leieavtalen ut. Jeg ville egentlig ikke tilbake til Freiburg, men de sa jeg skulle tilbake og at jeg skulle få en sjanse, men så ble ingenting helt som det skulle, og det ble et nytt år med lite spilletid.

Heller ikke overgangen til St. Pauli ga resultatene han ønsket.

– Jeg spilte noe, men prestasjonene til laget var ikke så bra som håpet, og det var mye som ikke gikk som det skulle. Sånt skjer i fotballen, og nå er jeg veldig fornøyd med å komme tilbake til norsk fotball og spesielt Rosenborg.

Ventet lenge

Hedenstad debuterte på landslaget under Drillo i 2012 og fikk fire kamper under ham, men kom aldri på banen under Per-Mathias Høgmo selv om han brukte 69 spillere.

– Jeg var med på noen samlinger, men fikk ikke spille. Det kan ha flere årsaker, men oftest handler det om at man ikke er god nok. Er en eller to andre bedre så må man innse det og jobbe videre med å bli bedre. Konkurransen på backplass er sterk, sier han.

Selv om han ikke er favoritt til å starte søndag (det gjør nok Omar Elabdellaoui), ser han det som et godt signal at han er i Lagerbäcks første tropp, med sjanse til å få sin første landskamp på over fire år.

– Formen er god, og med noen kamper for Rosenborg så skal den bli veldig bra. Det handler om spilletid og å unngå skader. Det betyr veldig mye.

(©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.