Stabæk–Hamar IL 14–0

Stabæk gikk rett i strupen på et meget tynt bortelag. HIL hadde fire viktige spillere ute med skader og reiste til Bærum med bare én innbytter. Det holder ikke mot Norges beste lag.

Tynt mannskap

Simon Främgård, Håkon Haug, Jarno Alatalo og Andre Thune-Ellefsen var alle ute av forskjellige årsaker.

Spillende trener Kjell Olav Emilsen mente laget nesten hadde tapt før det hele startet.

– Med kun én innbytter mot Stabæk, er en dømt til å mislykkes. Stabæk var best i alt og vant selvfølgelig meget fortjent, sier han.

Hamar IL hadde likevel noen sjanser som burde ha gitt uttelling i form av mål. To ganger kom HIL alene mot Stabæks keeper, uten at det ble mål. Også noen cornere kunne endt med scoring, for der har HIL gjort det svært bra tidligere i sesongen.

Labert i duellene

HIL møtte et meget sterkt lag, og da må innsatsen være til stede. Det var mangelvare i noen situasjoner. Trener Emilsen mener noen av spilleren bør gå i seg sjøl etter denne kampen.

– Det er helt greit å tape dueller, men da må den enkelte spilleren jobbe livet av seg for å vinne tilbake ballen. Det skjedde ikke denne gangen. Fire av målene kom på grunn av personlige feil, sier den spillende treneren.

En liten trøst

Slik som Stabæk spilte, ble dette en kamp uten ball for HIL.

– Det var Stabæk som spilte. Vi ble presset tilbake hele tiden og da er det ikke lett å få til eget spill. I denne kampen var vi milevis unna noe som lignet en bandykamp. Vi må bare jobbe videre med det vi tror på. Alle motstandere er svakere enn Stabæk. Det får være trøsten etter denne kampen, sier spillende trener Kjell Olav Emilsen.

Nå er det landskamper til helgen og Hamar IL har spillerfri i ti dager.

– Det er helt greit med en pause i kampprogrammet nå. De tre neste lagene vi møter, er lag vi kan og bør slå. Med ti dager uten kamp, håper jeg vi får tilbake skadde spillere, sier Kjell Olav Emilsen.

HIL har to hjemmekamper mot Ullevål og Drammen, før det er bortekamp mot Konnerud. Ullevål og Konnerud er to lag som Hamar IL må slå for å komme seg til sluttspill.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00