Miriam Sæther for Halden forrige sesong, men etter at klubben gikk konkurs, bestemte hun seg for å prøve noe nytt.

Hun er opprinnelig fra Gausdal, og skal studere på Lillehammer til høsten.

Men denne helgen håper hun å vise seg fram for Storhamar, slik at hun kan få muligheten til selv å bestemme om hun ønsker å satse videre på håndball på Hamar.

Høyere nivå enn hun er vant til

- Jeg skal bruke denne helgen til å finne ut om det er noe for meg, hvordan opplegget er og om jeg har lyst til å satse videre. Jeg skal vurdere på søndag om følelsen er der. Skal jeg være med, så er det hundre prosent, sier Sæther.

Sæther, som spiller på venstrekanten, forteller at det er stor forskjell på Storhamar og hvordan det var i Halden.

Det er et mye bedre lag. Det er et mye høyere nivå, og jeg må innstille meg på mindre spilletid. Vi kjempet om å unngå nedrykk med Halden, og her snakker man om medaljer. Så det er to forskjellige verdener, forteller hun.

Hun forteller at det er spennende å kunne være med et lag som har ambisjoner om å kjempe om medaljer. 

- Når du har vært med på et lag som bare taper, så er det spennende å være med et lag som har en annen tankegang, som er vant med å vinne. Vi var i ekstase hvis vi tok poeng. 

- Hun har vært frisk

Arne Senstad forteller at han liker det han har sett av Sæther så langt, og at hun absolutt er interessant.

- Hun har vært frisk, har vært med på et par treninger, og så passet det godt å la henne få prøve seg her. Sånn vi spiller nå, så er det vanskelig å spille kant. Hun gjorde et godt innhopp i går, satte en av de avgjørende på slutten. I trening har hun vært flink, og i Halden lagde hun flere fine mål. Hun er rask, flink kontringsspiller.

Han har imidlertid ikke så mye ressurser å bruke på en eventuell ny kantspiller, men er åpen for å finne andre løsninger dersom det skulle være aktuelt. 

- Vi får se om vi får det til med totalsituasjonen hennes, med studier og bosituasjon. Vi har ikke så mye penger å bruke på en venstrekant.

- Det er interessant for meg hvis hun får det til praktisk sett rundt. For der har vi ikke så mye å komme opp med. Jeg kommer heller ikke til å bruke så mye midler på den posisjonen nå. Når Suvdal kommer i form, så har vi den beste venstrekanten som Storhamar noen gang har hatt. Men vi trenger noen bak. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00