Det bekrefter Arne Senstad overfor HA-sporten.

– Vi ville gjerne ha med Marthine videre, men hun har lyst til å prøve nye ting, og vi respekterer valget om å gå fra Storhamar. Nå får hun tid til å spille aldersbestemt håndball og samtidig prøve seg på en skole som ligger borte fra hjemme, sier Senstad.

16-åringen fikk prøve seg på førstelaget til Storhamar ved noen anledninger forrige sesong. Den kommende sesongen var hun også tiltenkt en rolle på førstelaget.

Selv om Svendsberget ikke spiller i de gule og blå draktene den kommende sesongen, er Storhamar-treneren klar på at både klubben og spilleren har de samme intensjonene.

– Planen er at hun skal utvikle seg borte for så å komme tilbake til klubben senere. Jeg er veldig glad for at vi kommer til å få gleden av henne i framtiden, sier han.

Onsdag kveld spilte Svendsberget landskamp sammen med Storhamar-spiller Mia Svele (16) og resten av Norges LK00-jenter mot Ungarn. Norge tapte kampen 30-20. Marthine noterte seg for ett mål, mens Mia scoret fem.

Svendsberget har ikke svart på HA-sportens henvendelser onsdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.