Stine Lidén var tiltenkt rollen som reservekeeper i Storhamar kommende sesong, bak Alma Hasanic.

Slik blir det ikke. Liden, som fyller 29 år onsdag, har mistet motivasjonen til å gå på en ny sesong med topphåndball.

– Det startet egentlig med kontraktsforslaget jeg fikk, som jeg ikke kunne godta på grunn av det økonomiske. Da måtte jeg se for meg et normalt liv, hvordan det kunne være, sier Lidén.

Startet med det økonomiske

Hun kjente raskt at det fristet mer å leve et normalt liv, uten toppidrett, enn å gå på en ny sesong med dårligere betingelser i kontrakten.

Keeperen fikk kontraktsforslaget før sluttspillet startet i vår, og hadde tatt beslutningen om å gi seg før det braket løs.

– Det var det økonomiske det startet med. Jeg hadde ikke tenkt tanken å gi meg hvis det kontraktstilbudet ikke hadde kommet. Men nå har det ingenting med det å gjøre. Nå kunne de kommet med det samme som jeg hadde, sier Lidén, som forteller at det nå er motivasjonen som er hovedgrunnen til at hun gir seg.

Hun forteller at det føles riktig å gi seg nå, og at hun har fått en indre ro etter at det har sunket inn at hun gir seg.

Ønsket med videre

Trener Arne Senstad synes det er synd at Lidén gir seg. Han hadde håpet å ha henne som reservekeeper kommende sesong. Han bekrefter at klubben ga keeperen et kontraktstilbud som inneholdt svakere økonomi enn hun tidligere har hatt.

– Jeg hadde håpet hun skulle bli med videre, men når hun ikke føler hun er motivert, så er det helt sikkert en riktig avgjørelse, sier Senstad, som nå må ut på jakt etter en ny reservekeeper. Fra før har Maria Jektvik Aarstad også gitt seg, og klubben står nå igjen med kun Alma Hasanic og Hanne Rudjord.

Senstad har imidlertid snakket med Lidén om at hun skal bidra gjennom sommeren.

– Hun har snakket på at hun vil være med litt fortsatt, men som en ressurs inn på målvaktbiten. Hun skal være litt ringevikar, forteller Senstad, som ikke har all verdens til ressurser å hente ny keeper for.

Lidén selv håper hun kan være involvert i en eller annen rolle rundt laget, og er klar for å være ringevikar i sommer.

Senstad jakter ikke bare ny 2. og 3. keeper. Han ønsker også en keivhendt kantspiller, etter at Lise Binger ga seg.

– Det er ikke økonomi til å hente det. Vi har fått tak i de vi har, og det har kanskje gått på bekostning av noen andre, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.