ALBIR, SPANIA: HamKams høyreiste spiss fra Trøndelag manglet bare pilotbrillene, så kunne han blitt tatt for å være 2017-utgaven av Pete Mitchell fra actionfilmen Top Gun i 1986, da Tom Cruise og partner Anthony «Goose» Edwards tok kinolerretet med storm.

Passende nok hadde Sollie Rønning med seg spissmakker Kevin Beugre foran ved nettet da HamKam spilte sandvolleyball i Albir – rett nord for Benidorm. Og det er nettopp denne duoen klubben håper skal skyte dem opp i 1. divisjon igjen.

Finpusses i Albir

– Det er planen at de skal spille sammen. Vi snakket senest om det før i dag, sier assistenttrener Chris Twiddy.

Han snakker om at de mener de har den perfekte duoen, men at det fortsatt gjenstår litt for å få dem til å «klikke» sammen hundre prosent.

Sollie Rønning og Beugre selv mener det vil komme.

– Vi har brukt vinteren godt, men vi har litt å gå på ennå, men for all del, vi begynner å forstå hverandre, sier trønderen.

Nesten 15 centimeter kortere Beugre smashet ikke like godt fra seg ved nettet som Sollie Rønning. Denne gangen var det han som måtte være tilretteleggeren, men rollene kan byttes om når serien begynner – selv om begge scoret mange mål i fjor. Beugre noterte 21 mål for Hønefoss og Sollie Rønning ble HamKams toppscorer med 17 mål.

– Det er ikke så viktig for meg hvem som scorer målene bare vi rykker opp, sier Sollie Rønning.

Beugre på sin side mener det vil komme en del mål. Han mener de to matcher hverandre helt perfekt.

– Han er stor og sterk og jeg er liten og rask. Jeg tror dette blir veldig bra, sier han.

Lærte i fjor

Men det trodde mange om HamKam i fjor også. Ivar Sollie Rønning mener det som skjedde da ikke er glemt. Og at det er en erfaring som vil gjøre HamKam bedre i år.

– Vi skal ta lærdom fra det som skjedde i fjor

– Hva lærte dere?

– At kampen ikke er slutt når vi leder 2–0 etter 85 minutter.

Seieren i går satt også langt inne, men et par smasher fra trønderen ga oss klare assosiasjoner til Top Gun.

HamKam kom til Albir søndag og blir her til lørdag. Torsdag spiller de treningskamp mot Fana fra Bergen. Den kampen skulle egentlig gått fredag, men er flyttet fram på grunn av et varslet regnskyll.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.