Som HA-sporten tidligere har bemerket har ingen klubber i 1. divisjon denne sesongen gitt mer tillit til spillere i junioralder enn HamKam.

Onsdag melder HamKam på sine egne nettsider at juniorene i klubben har fått totalt 6.019 spilleminutter i årets 1. divisjon, noe som bekrefter at HamKam topper statistikken med soleklar margin.

Til sammenligning har nest beste lag på lista, Levanger, gitt juniorene 4.089 spilleminutter.

LES OGSÅ: Unggutta selger inn HamKam

- Bidragsytere fra dag én

Det er avtroppende HamKam-trener Kevin Knappen som har ført statistikken klubben refererer til. Til HamKams hjemmeside understreker han hvor viktig unggutta har vært for oppturen til klubben de siste sesongene.

– Våre juniorspillere har ikke vært passasjerer på noen som helst måte. Alle har vært bidragsytere fra dag én. Ser vi tilbake i tid så benyttet vi ni juniorer fordelt på 4.882 minutter i 2016, og sju juniorer fikk 4835 minutter i opprykkssesongen 2017. Tallene viser at årets statistikk er en trend – ikke et blaff, forteller Kevin Knappen før han fortsetter:

– Juniorene er grunnen til oppturen i HamKam de siste sesongene. Unggutta har mye av æren for framgangen de siste sesongene.

LES OGSÅ: HA-børsen: Unggutta tok tak

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00