20-åringen, som er 1,90 lang, er først og fremst tiltenkt en kantrolle i HamKam. Haugen Dalseth er som nevnt toppscorer i Follo. Han har scoret 18 mål på 50 kamper i Follo-drakta, og scoret senest onsdag da Follo tapte 1-2 mot Vålerenga 2.

Nå har han skrevet under på en kontrakt med Kamma som strekker seg ut sesongen. Overganger skjer uten kostnader for grønnbuksene etter at Follo terminerte 1996-modellens kontrakt av økonomiske årsaker.

Fysisk robust

- Det føles veldig bra å være HamKam-spiller. Det er en stor, ambisiøs og attraktiv klubb, sier Haugen Dalseth.

Med sin størrelse ønsker han å tilføre fysikk i laget.

- Jeg er sterk og jobber alltid knallhardt for laget. Dessuten vet jeg hvor målet står, jeg håper å kunne bidra med scoringer her.

For selv om klubben først og fremst ser for seg Haugen Dalseth ute på kanten, trives spilleren best helt på topp.

- Spiss er min beste posisjon. Samtidig kommer jeg til et lag der det er mye konkurranse om plassene, slik at jeg er klar for å tre inn i flere roller, sier han.

Riktig karrieresteg

Denne sesongen har han scoret seks mål for et Follo-lag som har slitt tungt og ligger nest sist i avdelingen. Klubben har vært preget av utenomsportslig rot og skal legges ned etter sesongen.

- Det har skjedd mye i Follo og vært en del opp og ned. Nå føltes det riktig for meg å ta steget opp, sier han.

Da HamKam viste interesse, var det aldri noe tvil om hva 20-åringen ønsket seg.

- Det var ingen ting å lure på for min del. Nå er alt bare positivt. Jeg skal gjøre mitt for at HamKam rykker opp denne sesongen, slår han fast.

Fornøyd med laget

Kevin Knappen er glad for å få på plass sommerens tredje signering. 

- Med sin fysikk, innstilling og holdning, har Håvard allerede vist at han kan gjøre en forskjell på dette nivået, sier Knappen.

Fra før av er Markus Naglestad og Jacob Egeris hentet inn.

Usikkerheten rundt skadesituasjonen til Petter Vaagan Moen var med på å få fortgang i prosessen. Nå føler HamKam-treneren at han uansett har et konkurransedyktig mannskap.

- Nå er jeg fornøyd med de spillerne vi har. Jeg mener vi står godt rustet nå før høstsesongen, mener Kevin Knappen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00