Viksmoen er eneste norske deltager i helgens The Open Championship - den eldste av de fire majorturneringene, som krydres med finspill fra stjerner som Tiger Woods, Rory McIlroy og Lee Westwood.

- Utrolig morsomt

"Ingen norske spillere har klart å kvalifisere seg til en av golfens aller største turneringer, men en nordmann er likevel med", skriver Norges Golfforbund i en pressemelding. Det synes idrettssjef Frode Scheie er kjempestas:

- Det er utrolig morsomt at vi for første gang har med en norsk dommer i British Open. Det er et prestisjefylt oppdrag, poengterer Scheie, som mener hamarsingens deltagelse er et resultat av hard, langsiktig jobbing for å utvikle trenere og dommere i Norge.

Samarbeid bærer frukter

Forbundet har jobbet tett med og fått støtte fra R&A - organisasjonen som arrangerer The Open og fungerer som golfmyndighet utenfor USA, og som holder til på ærverdige St. Andrews i Skottland.

- Dette arbeidet bærer nå frukter. Det er en stor fjær i hatten for oss at en norsk dommer får delta i den største og eldste av majorturneringene, som mange også anser for å være den gjeveste å vinne, sier Scheie.

En av få utvalgte

The Open Championship arrangeres i år på Royal Lytham and St. Annes GC i engelske Lancashire, hvor Mjøsen-dommeren og forbundsdommeren Viksmoen altså er en av få utvalgte til å påse at alt går riktig for seg når stjernene skal gjøre opp om det høythengende trofeet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00