Landslagslege Ove Talsnes, som har bodd i Ajerhagan i Hamar i mange år, mener at Filip Ingebrigtsen skal være full ut i stand til å yte 100 prosent i fredagens EM-finale på 1500 meter.

EM-favorittens fall og skade i kvalifiseringen førte til at meget rutinerte Talsnes måtte fram med nål og tråd.

Resultatet ble fem sting.

Talsnes forklarte hvorfor han nøyde seg med de fem stingene.

– Vi setter ikke veldig tette plastiskirurgiske sting på et sår som er litt urent. Det er grove sting. Det er noen centimeter, og det går i et lite område ned mot beinet. Et kutt, sier Ove Talsnes, som opprinnelig er fra Tynset, til NTB.

Stivt og vondt

Han fortsetter:

– Huden er strekt og så sprekker det slik at du ser inn til beinet, men beinet er helt i orden. Det blir selvsagt litt stivt og vondt. Det blir et trykk rundt muskulaturen, og det er klart at du kjenner det. Han vil nok kjenne dette torsdag også, sa Talsnes.

– Hva vil dette ha å si fram mot fredag?

– I prinsippet ingenting. Planen er at Filip skal gjøre alt det han har planlagt å gjøre fram mot fredagen. Planen endres ikke noe. Han er ute og jogger han nå. Så ser vi an hvordan det er torsdag. Han har ingen store planer bortsett fra å løpe fort fredag, og vi har stort spillerom inn mot det. Det er ingen grunn til å endre atferd, trening eller forberedelse.

Legens jobb oppe i det hele er nokså enkel for sårets del de neste drøye 50 timene.

– Vi må bare sørge for at det er en stabil, tett og steril bandasje rundt såret. Det er klart at det ikke er gunstig å løpe 1500 meter to dager etter for selve såret sin del, men det går vanligvis helt greit. Det er ingen risiko i det.

Landslagslegen, som jobber på sjukehuset i Elverum til daglig, sier at Filip Ingebrigtsen vil kjenne på en ømhet, men at han ikke vil være hemmet.

Ikke tenke på skaden

– Den smerten han opplever i sånt løp overgår dette. Utfordringen med slike skader er hvordan man takler det. Hva skjer over kragebeinet? Du kan lage en begrensning av det, eller du kan glemme det og fortsette å forberede deg. Vår holdning er den sistnevnte. Vi gjør alt det vi kan gjøre, og mer kan vi ikke gjøre. Vi fortsetter der og forsøker å ikke tenke på skaden i det hele tatt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.