Lørdag spilte François Yabré for HamKam mot Kongsvinger drøyt to måneder etter at han fikk beskjed om at han ikke var med i rødtrøyenes framtidsplaner.

- Forsvarte ikke lønna

- Det var en spesiell kamp for meg, med mye følelser. For meg var dette mer enn en treningskamp, innrømmer midtstopperen.

Han er ordknapp om KIL-exiten, og vil heller fokusere på hvordan han kan hjelpe sin nye klubb til å oppnå det samme han gjorde på Gjemselund i fjor.

- Fotballen er sånn, uforutsigbar. Det er en del av spillet at uventede avgjørelser må tas. Nå er jeg HamKam-spiller, og mitt fokus er på å prestere her, sier Yabré.

Kongsvingers sportssjef og spiller Espen Nystuen forklarer klubbens avgjørelse slik:

- Det var en helhetsvurdering vi tok. Hovedgrunnen var at vi ønsket en annen spillertype med mer fart. I tillegg forsvarte han ikke lønna han hadde målt opp mot det han presterte.

Men Nystuen innrømmer at det har vært reaksjoner på avgjørelsen.

- Det har vært delte meninger i Kongsvinger, for Yabré var veldig nyttig for oss da vi rykket opp.

Tok tak fra dag én

HamKam-trener Kent Bergersen var tidlig ute med å sikre seg 24-åringen. En drøy måned senere mener han å ha truffet med nysigneringen.

- Vi har fått det vi har vært ute etter. En ledertype. Yabré er en veldig fin fyr, som er flink med de andre, både på feltet og i garderoben. Han tok tak fra dag én.

I fjor vinter prøvde Bergersen forskjellige kapteiner. Det kommer han ikke til å gjøre nå. Forsvarsspilleren fra Burkina Faso bar kapteinsbindet både mot Fredrikstad og Kongsvinger.

- Yabré er en god kandidat til å bli kaptein i år, sier Bergersen.

- Hvis jeg blir valgt som kaptein ville det vært en ære, sier HamKams nye forsvarssjef.

Ble for lette mot KIL

Mot sine gamle lagkamerater ble Yabré og resten av Kamma-laget for små. Med en snittalder på 21 år var det 1. divisjonslaget Kongsvinger som styrte kampen og til slutt vant 2-0.

- Jeg synes vi forsvarer oss godt. De kom ikke til mange sjanser. Det gjorde heller ikke vi, men vi visste på forhånd at det ville bli sånn, sier HamKams assistenttrener Chris Twiddy.

Med åtte junior- og en guttespiller på banen iløpet av kampen ble Yabré mektig imponert.

- Jeg sa til unggutta at de måtte gå ut og spille med lave skuldre. Det gjorde de, sier Yabré og tillegger:- Vi har et ungt lag, men med gode kvaliteter. Jeg tror vi kan få til noe bra hvis alle gjør jobben sin.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.