De to konkurrerer nemlig om å ha det giftigste scoringssnittet i norsk fotball, og følger hverandre hakk i hæl.

Med 18 mål på elleve kamper for Stabæk 2, scorer Hamar-gutten Pedersen ett mål i snitt per 53. minutt han spiller. Det er best i Norge.

HamKams Markus Naglestad kommer nærmest med sine åtte mål på tre kamper. Sørlendingen scorer ett mål per 54. minutt.

Vil være best

Pedersen har ingen problemer med å innrømme at han spiller for å ha landets skarpeste målsnitt.

– Som spiss lever jeg av å score, og den statistikken synes jeg er morsom. Jeg kommer til å følge med på statistikken utover sesongen. Jeg vil være best også på slutten av sesongen, sier han.

18-åringen spilte for HamKam i hele barndommen, før han gikk til Stabæk for å begynne på NTG for to år siden. Han har fremdeles sterke følelser for de grønne og hvite.

– HamKam må opp igjen fordi det er Hedmarks største lag i mine øyne, sier han, og legger til:

– Naglestad har vært god. Jeg vil at HamKam skal vinne fotballkamper, men han trenger ikke score så mange flere mål nå, synes jeg.

Har Tenkt på Kamma

Lysluggen sier tanken om å komme tilbake til HamKam har slått ham, men at det nok ikke blir aktuelt før om en stund.

– Nå kjemper jeg hardt for å få spille mest mulig i Eliteserien, sier han, som konkurrerer om spissplassen mot Eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo. Pedersen har ett år igjen av kontrakten sin med Stabæk, og er foreløpig usikker på om han får et nytt tilbud.

Må ned på jorda

HamKam-trener Kevin Knappen forsikrer om at spillerne har kommet seg ned på jorda igjen, etter 7-0-seieren over Grorud.

– Vi har nullstilt og er klare. Kun tre poeng er godt nok mot Kjelsås, sier Knappen.

Både Jacob Egeris og Simen B. Nordli er friske igjen og kan spille.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.