HAMAR: Ikke nok med det: Hjemmekampen mot Rosenborg, som er terminfestet til søndag 13. juli, er framskutt til onsdag 9. juli.
Borte i en måned
Reglene er slik, at man får kamper utsatt når to mann er opptatt med landskamper. 1. juni er tre HamKam-spillere med på sine respektive landslag. Det dreier seg om Olivier Karekezi, som blir borte i en hel måned grunnet VM-kvalifiseringskamper mot Mauretania (31. mai), Etiopia (8. juni) og Marokko (13. juni).

Juha Pasoja skal spille mot Tyrkia (29. mai) og Hviterussland (2. juni), og Roman Kienast som etter alt å dømme er med i EM-forberedelser med Østerrike.
HamKam-direktør Truls Haakonsen regner med at Norges Fotballforbund utsetter kampen mot Tromsø.

En kamp mindre spilt
- Den kommer nok til å gå til høsten. Dermed kan vi risikere å gå til EM-pausen med tre hjemmekamper og seks bortekamper bak oss, og en kamp mindre spilt enn de andre lagene. På den annen side er HamKam som regel et høstlag. Vi får i tilfelle ti hjemmekamper i høstsesongen, sier Truls Haakonsen.

Ikke nok med at kampen mot Tromsø etter alt å dømme blir flyttet. HamKam skulle egentlig ha spilt hjemme mot Rosenborg søndag 13. juli. Fordi Rosenborg skal være med i Intertotocupen, er kampen framskutt til onsdag 9. juli.

Heller onsdag enn lørdag
- Jeg håper jo at vi kan prestere litt fram til den kampen. Med fint vær, kan det bli mye folk på en onsdagskveld. Onsdag er absolutt å foretrekke framfor lørdagskamper, sier Haakonsen.

Så langt i sesongen har HamKam vært involvert i fire kampflyttinger:
1. Først 16. mai-oppgjøret mot Godset, som ble flyttet fra 16. mai til 19. mai.
2. Så antakelig hjemmekampen mot Tromsø 1. juni, som etter alt å dømme blir flyttet til juli.
3. Egentlig skulle HamKam ha møtt Vålerenga på Ullevaal 8. juni. Den kampen er flyttet fram til torsdag 5. juni fordi TV2 trenger en kamp å overføre.
4. Hjemmekampen mot Rosenborg, som var terminfestet til søndag 13. juli, går på Briskeby onsdag 9. juli.

Mye fram- og tilbake
- Dette ligner nesten på det som skjer i hockey: Uvanlig mye fram- og tilbake på ei terminliste som vanligvis er til å stole på, Haakonsen?

- HamKam er vanligvis involvert i få flyttinger. Nå kan det altså bli fire omberamminger. Men når du har tre mann på forskjellige landslag, sier det sjøl hva du må gjøre. Når Rosenborg skal spille ute i Europa, har vi ikke mye vi skulle ha sagt, og de to andre kampene er flyttet fordi de sendes i TV.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.