HAMAR: HamKam sparte Jan Michaelsen mot Strømsgodset i håp om at han skulle kunne bidra for fullt mot Lillestrøm søndag.

Nå tyder alt på at dansken ikke blir til denne kampen heller.
- Jeg spiller nok ikke, sier Jan Michaelsen.
- Jeg tror ikke Jan blir klar, sier trener Arne Erlandsen.
- Det er ikke helt sikkert, men det ser ikke ut til at han blir klar, sier fysioterapeut Hans Noet.

70 prosent
HamKam hadde treningsfri i går etter ei steintøff treningsuke. Michaelsen testet seg på trening torsdag, men følte at han hadde igjen et stykke da.

- Jeg var på 70 prosent da. Det er ingen vits at jeg spiller hvis jeg ikke er 100 prosent. Da er det bedre både for laget og for meg at noen andre spiller. Jeg vil ikke risikere noe. I verste fall kan jeg være ute for resten av sesongen hvis jeg får en mer alvorlig strekkskade, sier Michaelsen.
I så fall er det slutt på karrieren for veteranen som skal gi seg etter denne sesongen.
- Det kommer flere kamper etter denne, sier Michaelsen.

Ringberg og Gullis
Det er en skade i lysken som setter den tidligere danske landslagsspilleren utenfor den viktige kampen mot LSK.

Det gjør at det nå er helt uvisst hvordan HamKams midtbane, og i det hele tatt laget, blir.
I utgangspunktet har jo Arne Erlandsen flyttet Markus Ringberg opp som spiss, men med Michaelsen ute, tvinges han trolig til å sette kapteinen ned på midtbanen igjen.
Alternativet er å beholde den sentrale duoen fra forrige kamp - Marius Gullerud og Srdjan Urosevic - men ingen av dem imponerte da. Det er også uvisst om Urosevic er klar til kampen.
Trolig velger Erlandsen å fortsette med Gullerud og flytte ned Ringberg. Og satse på et nytt spisspar på topp med Olivier Karekezi og Oluwasegun Abiodun, siden Roman Kienast er på landslagssamling og Marcus Pedersen og Tommy Øren er skadet, mens Sebino Plaku akkurat er tilbake fra skade.

Sørum eller Hagen
I tillegg har HamKam problemer i backfireren. Der er Håkan Malmström uaktuell på grunn av strekkskade, selv om svensken i går hevdet at han følte seg mye bedre.

Det betyr at Truls Hagen og Joachim Sørum kjemper om å få spille høyreback. Sørum kan gå vinnende ut av den duellen på grunn av farta, men Sørum har heller ikke imponert de gangene han har fått sjansen. Mot Fredrikstad ble han byttet ut i pausen.
Kanskje kan han føle seg mer komfortabel på høyresiden.
Han var stor på Åråsen i 2004, da HamKam vant 1-0. Den gang som midtstopper.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.