Lørdag kveld var TV 2-profilen konferansier da fotballkretsen inviterte til paneldebatt på Lillehammer. Temaet var toppfotball i Indre Østland Fotballkrets, og han startet slik:

– Toppfotball her ja. Dette kan bli en kort seanse, sa Wathne, og gliste.

Han hadde med seg lederen i HamKams sportsutvalg, Kai Kristiansen, Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim, Ola Brenden (Nybergsund) og VG-journalist Knut Espen Svegaarden i panelet.

Etter seansen sa Davy Wathne at han syntes det var rart at HamKam var nede på nivå tre.

Følelser for HamKam

– Det var veldig rart. De var der sammen med Moss, Bryne og Lyn. Historien sier at ting snur. HamKam står for noe i norsk fotball. Jeg kjenner jo Tom og Pål Jacobsen godt. Regionen står for noe fotballhistorisk, sier Wathne, og fortsetter:

– Jeg har følelser for HamKam, og de hører hjemme i toppen av norsk fotball. Spesielt med tanke på at det er 16 lag. Sogndal er jo der. Det virker som det jobbes bra på Briskeby nå. De må bygge noe solid. Ofte handler det om å ha kompetente ledere, og ha en klar plan, sier Davy Wathne.

Det var enighet om at HamKam er det mest naturlige fotballokomotivet rundt Mjøsa.

Vil være lokomotivet

– Vi som klubb må involvere flere. Det har vært dårlig drift av klubb over tid. Det har vi erkjent. Vi ønsker å være lokomotivet, men vi må gjøre oss fortjent til det. Interessen ligger der. Vi jobber med å bedre omdømmet vårt. Det handler om å bygge en klubb folk tror på. Hva er typisk HamKam? Vi må fylle det med innhold og ikke bare med ord, sier Kai Kristiansen, som liker utviklingen.

– Grunnen til at vi rykket opp nå er at vi har gode spillere og et godt lag. I fjor hadde vi gode spillere, men ikke et så godt lag. Det er forskjellen. 

VGs Knut Espen Svegaarden, som er opptatt av fotballen i Innlandet, sa dette:

– Det handler om å gjøre seg fortjent til en posisjon. Jeg tror HamKam kan komme tilbake. Klarer de å ligge i toppen i 1. divisjon, og så rykke opp til eliteserien om noen år, kan de få den posisjonen de hadde tidligere. Det handler om å bygge en kultur, og så kommer pengene etter hvert, tror jeg. Det er viktig å ha de riktige folka i klubben over tid. Se på Stabæk. Det blir robust, og de stoler på hverandre. Mange er for avhengige av enkeltpersoner, sier Knut Espen Svegaarden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00