HAMAR: - Nei, han kan ikke forandre mye på to treningsdager, sier HamKam-treneren foran søndagens bunnkrig på Briskeby.

- Da han trente Vålerenga, var han veldig tydelig på å demme opp bakover. Framover var det mer fritt, slik spillerne ville.

- Møter et godt lag
Arne Erlandsen har merket seg at Kjetil Rekdal har stengt en trening i Ålesund og holder kortene tett til brystet.

Sjøl tenker han ikke i sånne baner.
- Vi møter et godt lag, sier Erlandsen, som har merket seg at Aalesund har fått to nye, den tidligere Viking-spilleren Peter Kopteff, og VIF-spissen Glenn Roberts, som spilte for Sundet i vår.
- Aalesunds tometersmann, Tor Hogne Aarøy, har ofte vært god mot HamKam?
- Ja, han har vært god i tre kamper i år, den ene mot oss. At Kjetil vil utnytte hans kapasitet, sier seg sjøl. Men begge våre to (Frode Bjørnevik og Knut Henry Haraldsen) vil ta ham i lufta. Vi må jo gå i duellene hvis de er i egen boks. Vi vil gjerne vinne duellene både i lufta og der hvor andreballene detter ned, forsikrer Arne Erlandsen.

Ønsker å vinne
- Hva gjør dere hvis det står 0-0 et kvarter før full tid?

- Det er viktig at vi som ledere går foran og ønsker å vinne kamper. Vi må ofre noe for å vinne. Hvis vi bare ønsker å spille safe, blir det safe, sier HamKams trener, som er entusiastisk og offensiv foran søndagens viktige oppgjør:
- Siden vi ligger ett poeng bak Aalesund, kan vi avgjøre vår egen skjebne. Det er lenge siden vi har vært så nær vår målsetting om å holde oss i divisjonen. Er vi dyktige nok, klarer vi det. Vi vet det blir tøft og vet også hvor viktig det er å være konsentrert fra start. Vi er mentalt forberedt på krigen, sier Erlandsen, som legger til:
- Det er sånne kamper vi ønsker å spille hver uke.

Ikke mer styr
Samtidig er han helt klar på at kampen mot Aalesund er en av sju høstkamper:

- Det blir helt feil hvis vi legger mer enn normalt i denne kampen. Jeg føler ikke at det er noe mer styr enn vanlig foran denne kampen. Ikke noe er annerledes for oss.
- HamKam har bare vunnet to av ni hjemmekamper?
- Ja, to poeng på de fire siste hjemme, betyr at vi ikke er gode nok i avgjørende situasjoner. Det går på dyktighet, sier Arne Erlandsen.
- Vi har tatt flere poeng i høst enn i vår. Det har sammenheng med at mange som var skadd i vår, er tilbake, og at vi har mye bedre treninger. Vi har hatt et løft i det siste, slår HamKam-treneren fast.

- Håpløs statistikk
- Aalesund har tatt 11 poeng hjemme på kunstgraset og bare fire borte. De har normalt trøbbel på vanlig gras?

- Aalesund har slått Brann borte! Det blir helt håpløst å prate om statistikk. Jeg blåser i det som har med kunstgras, vanlig gras, sol eller regn å gjøre.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.