ELVERUM: I dag avgjøres det om Fredrikstad politianmelder HamKam-spissen Leonardo Da Silva etter nedskallingen i søndagens kamp.

FFK-ledelsen påpekte nemlig at det kunne bli aktuelt etter episoden på Briskeby søndag.
TV2s bilder i sakte bevegelser viste at Da Silva, selv om han ble dyttet bakfra av Jan Tore Ophaug, fikk en mistenkelig brå bevegelse med hodet sitt mot Barsoms bakhode.
- Vi tar stilling til om vi skal gjøre noe mer i dag etter at vi har snakket med Barsom selv, sier Fredrikstads sportssjef Per-Morten Haugen til HA-sporten.

Håper, men tror ikke
Han hadde selv lest Leonardos forklaring på flere nettsteder i går da HA-sporten snakket med ham på kvelden.

- Jeg håper det er slik han sier - at han ikke gjorde det med vilje…
- Men du tror ikke på det?
- Når du ser bildene føler vi det blir vanskelig.
- Hva med politianmeldelsen dere snakket om?
- Vi gjør ikke noe før vi har snakket med Barsom, sier Haugen.
Men etter at Leonardo dro på sykehuset i Elverum med blomster og ba om unnskyldning i går, er det liten grunn til å tro at det blir noen politianmeldelse.
- Jeg sa unnskyld, og han svarte at dette er slik som skjer i fotball. Vi tok hverandre i hånda, sier Leonardo til HA-sporten.
Derfor vil det være overraskende om Barsom gjør som FFK-ledelsen først varslet.

Taus Barsom
Selv ville ikke Barsom kommentere saken til pressen i går.

Han ønsket heller ikke at pressen fikk være til stede da Leonardo sa unnskyld og ga ham blomster. Det var bare Lars Tjærnås, Vegard Skogheim og Leonardo som fikk komme inn på rommet hans.
Etter at Leonardo hadde forlatt sykehuset, ventet nemlig både NRK, Tv2 og HA-sporten på at FFK-spilleren skulle komme med sin versjon av saken da han ble utskrevet fra sykehuset.
Men den fikk vi aldri.
Da Barsom endelig kom ned fra rommet, dro han videre til en kontroll. Etter det forsøkte han og lederne fra FFK og komme seg usett bort fra sykehuset.
HA-sporten avslørte imidlertid «fluktplanen» og spurte hvorfor de forsøkte å unngå pressen. Svaret fra FFKs sikkerhetsansvarlig var at det var Barsom selv som hadde bedt om å slippe å snakke med pressen fordi han var sliten.
Den svenske kantspilleren kom seg imidlertid ved egen muskelkraft ut av sykehuset og satte seg inn i baksetet på bilen som skulle kjøre ham den tre timer lange turen hjem til Fredrikstad.

Takker HamKam
FFK-leder Per-Morten Haugen er for øvrig glad for at Leonardo besøkte Barsom i går.

- Det er bra han sier unnskyld. Jeg vil også si at vi ikke klandrer HamKam i denne saken. Vi fikk god hjelp hele veien av både klubben og det medisinske støtteapparatet deres. Vi føler dette er en sak bare mot spilleren, sier Haugen til HA-sporten.
Han påpeker også at de har bedt Norges Fotballforbund om å se på saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.