HAMAR: Gilmore's Groin heter lyskeskaden de tre HamKam-spillerne har slitt med.

- Oversatt til norsk, dreier det seg om en svakhet i bakveggen i lyskekanalen, forklarer HamKams fysioterapeut Hans Noet, som har hatt en travel sesong så langt. På det verste var halve HamKam-stallen skadd. Som regel har seks, sju mann vært skadd.

Kvinnelig kirurg
Den kvinnelige toppkirurgen Ulrika Muschaweck skal operere Srdjan Urosevic.

Hvis alt går som det skal, kan serberen være i trening igjen om drøye 14 dager.
Urosecic har slitt fælt med skader etter overgangen fra iranske Esteghal. Han har bare fått med seg fire kamper, den siste mot Tromsø 20. juli.
- Det finnes flere som kan operere Gilmore's Groin i Norge. men forskjellen er rehabiliteringstiden. En må vente seks uker på å få trene etter en operasjon i Norge, men pausen er bare seks dager lang etter at dr. Muschaweck har operert i München, forteller Hans Noet.

Gamle skader
- Både Pål Strand og Tom Kristoffersen slet med gamle skader, og når det gjelder Tom, ble operasjonen større enn vi hadde trodd. Men Pål er helt i orden igjen og Tom er i ferd med å trene seg opp igjen, sier Noet, som har stor tro på at også Srdjan Urosevic blir kvitt lyskeproblemene.

For godt.
På det verste har HamKam hatt bortimot halve A-stallen skadd.
Nå ser alt bedre ut.
I går var det bare Urosevic, Marcus Pedersen og Jan Michaelsen som ikke kunne sparke ball på treningsfeltet. Olivier Karekezi ga seg undervegs da de som spilte 1-1 mot Vålerenga, ristet stølheten ut av beina.

Malmström snart klar
Svenske Håkan Malmström har vært skadd mesteparten av sesongen. Han har bare vært med i to kamper, spilte sin siste match mot Strømsgodset (1-1) 19. mai. I går var han med de andre på treningsfeltet og kan, ifølge Hans Noet, trene for fullt i neste uke.

- Om ei uke eller to er også Marcus Pedersen (matchvinneren mot Rosenborg) klar igjen, sier Hans Noet.
PS: Gilmore's Groin er et kjent og fryktet skadenavn i HamKam. Rune Buer Johansen ble operert for samme type plage for noen år siden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00